20-07-2019 12:26
Otrzymałem pożyczkę konsolidacyjną, spłaciłem zobowiązania w innym banku,zrezygnowałem z limitu zadłużenia w ING,spłaciłem zadłużenie karty kredytowej w innym banku. Obecnie Bank ING żąda ode mnie spłaty dwóch kredytów ratalnych które mam bez kosztów (tzw. raty zero)
Pytam się jaki sens ma spłata darmowych kredytów - kredytem płatnym z ING ? Chyba to wbrew logice. Motto banku ING - "Liczą się ludzie"
a ja myślę ,że w ING liczą się pieniądze !
Kazjur
21-07-2019 12:30
Wymagamy całkowitej spłaty zobowiązań, które zaznaczyłeś przy konsolidacji. Jeżeli nie wybrałeś do konsolidacji kredytów ratalnych, to proszę Cię o kontakt z nami przez Moje ING - Wiadomości lub czat (od poniedziałku do piątku od 8:00 do 0:00 oraz w sobotę od 8:00 do 22:00), telefonicznie 32 357 00 69 lub z oddziałem. Wtedy zgłosimy Twoją sytuację do sprawdzenia.
22-07-2019 16:18
Nie pamiętam co zaznaczyłem ale wątpię żebym zaznaczył dwa ratalne kredyty z przyjaznymi ratami i bez kosztów. Ponadto nie dostałem umowy pożyczki !
Więc nie wiem nawet jakie warunki były tam określone.
Dziwne trochę.
Jestem osobą niepełnosprawną ruchowo,przez dwa lata byłem unieruchomiony w domu.. Wolałem kupić samochód dzięki któremu mogę chociaż udać się do lekarza i załatwić potrzebne sprawy co jest dla mnie ważniejsze życiowo niż spłata darmowych i niskich rat płatnym kredytem.
Pewnie ING nic to nie obchodzi, mimo że "LICZĄ SIĘ LUDZIE"
23-07-2019 19:56
Umowę kredytową znajdziesz w Moim ING w zakładce Dane i ustawienia> Dokumenty> Przejdź do moich dokumentów. W umowie powinieneś sprawdzić jakie zobowiązania zaznaczyłeś do automatycznej spłaty. Taką informację możemy sprawdzić też na naszej infolinii pod numerem 32 357 00 69 lub na czacie w Moim ING (na dole strony). Każdy klient jest dla nas ważny, dlatego napisz do nas w Moim ING lub zadzwoń do nas i to dokładnie sprawdzimy. Tutaj możemy podać Ci jedynie ogólne informacje
04-10-2020 19:23
05-10-2020 20:13 | Edytowano: 05-10-2020 20:16
W każdej chwili możemy Cię poprosić o zaświadczenie, że Twoje zobowiązania, które były wskazane we wniosku kredytowym, zostały spłacone. Jeśli nie przedstawisz zaświadczenia o spłacie, wypowiemy Ci umowę kredytową.
06-10-2020 10:34 | Edytowano: 06-10-2020 10:36
Dodam jeszcze @kazjur7790, że wskazując na brak otrzymanej umowy wskazujesz, że nie została ona przeczytana przed podpisaniem, a że pożyczka została wypłacona to znaczy, że formalnie umowa jest podpisana.
Wypowiedzenie umowy oznacza konieczność spłaty całości zobowiązania od razu.
na marginesie: sformułowanie "liczą się ludzie" to jest część reklamy i np. jeśli jakaś firma podaje, że ma "najlepszy" produkt to nie można mieć pretensji jeśli produkt innej firmy okaże się lepszy. Moim zdaniem ING akurat jest w czołówce banków pod względem podejścia do klienta.
Michał Straus
06-10-2020 18:19
07-10-2020 19:05
W sytuacji, gdy nie spłacisz pożyczki wskazanej we wniosku do konsolidacji - nie spełnisz warunków podpisanej umowy. Wypowiemy Ci wówczas tę umowę.
@DominikaW:Nie mamy takich zgłoszeń. Proszę, zrestartuj telefon. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać, napisz do nas na czacie w bankowości internetowej. Przyjmiemy zgłoszenie techniczne.
To chyba będz
... 18-11-2024Dzień dobry, jestem tutaj nowa i nieco pogubiona Chciałabym zrozumieć z kim sie tutaj rozmawia: czy ktoś, kto ma rangę "Zaprawiony analityk" to pracownik banku? Jak rozpoznać pracownika a jak kogoś,
... 18-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |