20-07-2019 12:26
Otrzymałem pożyczkę konsolidacyjną, spłaciłem zobowiązania w innym banku,zrezygnowałem z limitu zadłużenia w ING,spłaciłem zadłużenie karty kredytowej w innym banku. Obecnie Bank ING żąda ode mnie spłaty dwóch kredytów ratalnych które mam bez kosztów (tzw. raty zero)
Pytam się jaki sens ma spłata darmowych kredytów - kredytem płatnym z ING ? Chyba to wbrew logice. Motto banku ING - "Liczą się ludzie"
a ja myślę ,że w ING liczą się pieniądze !
Kazjur
21-07-2019 12:30
Wymagamy całkowitej spłaty zobowiązań, które zaznaczyłeś przy konsolidacji. Jeżeli nie wybrałeś do konsolidacji kredytów ratalnych, to proszę Cię o kontakt z nami przez Moje ING - Wiadomości lub czat (od poniedziałku do piątku od 8:00 do 0:00 oraz w sobotę od 8:00 do 22:00), telefonicznie 32 357 00 69 lub z oddziałem. Wtedy zgłosimy Twoją sytuację do sprawdzenia.
22-07-2019 16:18
Nie pamiętam co zaznaczyłem ale wątpię żebym zaznaczył dwa ratalne kredyty z przyjaznymi ratami i bez kosztów. Ponadto nie dostałem umowy pożyczki !
Więc nie wiem nawet jakie warunki były tam określone.
Dziwne trochę.
Jestem osobą niepełnosprawną ruchowo,przez dwa lata byłem unieruchomiony w domu.. Wolałem kupić samochód dzięki któremu mogę chociaż udać się do lekarza i załatwić potrzebne sprawy co jest dla mnie ważniejsze życiowo niż spłata darmowych i niskich rat płatnym kredytem.
Pewnie ING nic to nie obchodzi, mimo że "LICZĄ SIĘ LUDZIE"
23-07-2019 19:56
Umowę kredytową znajdziesz w Moim ING w zakładce Dane i ustawienia> Dokumenty> Przejdź do moich dokumentów. W umowie powinieneś sprawdzić jakie zobowiązania zaznaczyłeś do automatycznej spłaty. Taką informację możemy sprawdzić też na naszej infolinii pod numerem 32 357 00 69 lub na czacie w Moim ING (na dole strony). Każdy klient jest dla nas ważny, dlatego napisz do nas w Moim ING lub zadzwoń do nas i to dokładnie sprawdzimy. Tutaj możemy podać Ci jedynie ogólne informacje
04-10-2020 19:23
05-10-2020 20:13 | Edytowano: 05-10-2020 20:16
W każdej chwili możemy Cię poprosić o zaświadczenie, że Twoje zobowiązania, które były wskazane we wniosku kredytowym, zostały spłacone. Jeśli nie przedstawisz zaświadczenia o spłacie, wypowiemy Ci umowę kredytową.
06-10-2020 10:34 | Edytowano: 06-10-2020 10:36
Dodam jeszcze @kazjur7790, że wskazując na brak otrzymanej umowy wskazujesz, że nie została ona przeczytana przed podpisaniem, a że pożyczka została wypłacona to znaczy, że formalnie umowa jest podpisana.
Wypowiedzenie umowy oznacza konieczność spłaty całości zobowiązania od razu.
na marginesie: sformułowanie "liczą się ludzie" to jest część reklamy i np. jeśli jakaś firma podaje, że ma "najlepszy" produkt to nie można mieć pretensji jeśli produkt innej firmy okaże się lepszy. Moim zdaniem ING akurat jest w czołówce banków pod względem podejścia do klienta.
Michał Straus
06-10-2020 18:19
07-10-2020 19:05
W sytuacji, gdy nie spłacisz pożyczki wskazanej we wniosku do konsolidacji - nie spełnisz warunków podpisanej umowy. Wypowiemy Ci wówczas tę umowę.
To naprawdę przykro się czyta. Tak jak waszym obowiązkiem jest weryfikowanie dowodu tożsamości, tak jest nim też zapewnienie dostępu do informacji i komunikacji z OzN. Instrukcje typu: "Aby wyjaśnić
... 19-12-2024Dobry wieczór,
Po godzinnej frustracji spowodowanej nieudanymi próbami odblokowania dostępu do konta mam nadzieję, że ktoś mi tu pomoże.
Postępuję zgodnie z instrukcją, zmieniam hasło, zapisuje też
... 18-12-2024Możesz zrezygnować z pozostałej części transzy, natomiast w takiej sytuacji będziemy i tak prosić Cię o rozliczenie inwestycji. Dodatkowo poprosimy o udokumentowanie środków - które potwierdzą, że będ
... 18-12-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
10 | |
6 | |
3 | |
3 | |
3 |