Odpowiedz

kosztorys banku VS mój

Witam,

sprawa ma się następująco rozpisałem kosztorys budowy domu do wniosku kredytowego składanego w kwietniu... Jest to nieduży domek 120m użytkowych przyjąłem, że stan "zero" wyniesie mnie ok 50tyś. bez żadnych niespodzianek. Przy wstępnej decyzji banku dostałem informację, że kosztorys zawyżyłem i stan "zero" wg. Banku wyniesie 27tyś. (za robociznę płacę 18tyś.) i tu moje pytanie: Czy Bank ING nie aktualizuje swoich kosztorysów? Przecież to totalna bzdura nawet gdybym budował sam z żoną i córką to nie wyjdzie i te 27tyś. Zastanawiam się jak inni rozwiązali ten problem. Chodzi mi głównie o wkład własny ponieważ poniosę koszt 50tyś a bank i tak przyjmie 27tyś. faktury za materiał na nic się zdadzą bo nie będą dotyczyły "wyższego" etapu...

Poradzę sobie z tym ale jest to dla mnie nonsens, że bank nie dostosowuje się do sytuacji na rynku... 

Odpowiedz
0 Lajków
vck1000
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
7
0
28-04-2021
Wiadomość 1 z 5 (3 316 wyświetleń)

Re.: kosztorys banku VS mój

Spodziewaj się, że to dopiero początek problemów Emotikon: Smutny
Łukasz1
Doradca z ambicjami I
12
1
18-02-2021
Wiadomość 2 z 5 (3 281 wyświetleń)

Re: kosztorys banku VS mój

[ Edytowane ]

@vck1000 Skontaktuj się proszę z naszą infolinią: 32 357 00 57.
Specjaliści z działu hipotek są dostępni od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 20:00, w soboty w godzinach 8:00 - 16:00.
Przyjmiemy od Ciebie wtedy zgłoszenie. Na podstawie reklamacji sprawdzimy wycenę i przeliczymy kwotę jeszcze raz. Sprawę będziemy wyjaśniać indywidualnie. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
554
124
04-09-2015
Wiadomość 3 z 5 (3 229 wyświetleń)

Re.: kosztorys banku VS mój

Witam, i kolejna paranoja dostałem decyzję ostateczną ale tym razem obniżono kredyt już o 45tys. i muszę to wnieść jako wkład własny masakra!!!
To znaczy że muszę wybudować dom że stropem i dostanę pierwsza transzę kredytu. Starałem się o kredyt na budowę a nie dokończenie domu.
Bank uznaje śmieszne kwoty w kosztorysie które w żadnym calu nie pokrywają się z rzeczywistością. Np tak jak pisałem wcześniej stan zero wg banku 27tys a reszta do stropu 30 za samego ytonga place 16tys a robocizna?
Czy jest szansa że uda się zwiększyć kwotę jeśli doradca kredytowy odwoła się do decyzji? Czy raczej zrezygnować z podpisania umowy?
Odpowiedz
0 Lajków
vck1000
Doradca z ambicjami I
7
0
28-04-2021
Wiadomość 4 z 5 (3 039 wyświetleń)

Re: Re.: kosztorys banku VS mój

Takie decyzje podejmujemy indywidualnie. Proszę, skontaktuj się ze swoim doradcą kredytowym. Wskaże Ci dostępne rozwiązania. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1122
224
07-06-2017
Wiadomość 5 z 5 (2 991 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Rozpatrzenie wniosku

Tak - wspaniale. Należy nadmienić, że proces weryfikacji dokumentów nie jest realizowany do zakończenia w jednym kroku. Kiedy znajdujecie państwo brak - podajecie wymaganie i wniosek trafia na koniec

...

31-03-2025
Re.: Długi proces decyzyjności

Dziękuje za odpowiedź Pani Natalio.
Niestety ale nie widzę sensu dla mnie składania reklamacji bo nic to nie zmieni. Termin minął.
Jeżeli to ma przysporzyć państwu źródła do poprawy procesu - to ja podz

...

31-03-2025
Re.: Elewacja - kredyt hipoteczny

Prosimy w tej sprawie skontaktuj się z naszymi doradcami hipotecznymi. Przez naszą stronę możesz się umówić na spotkanie wideo z dowolnego miejsca. Skorzystać z naszej strony www.ing.pl/kontakt : Spot...

31-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy