11-03-2022 20:46
12-03-2022 08:25
14-03-2022 13:54
17-03-2022 13:44
@ Kcieslik Przestań się pienić na forum (nic innego tu nie robisz), bo ani ci nikt pistoletu nie przykładał do głowy w momencie podpisywania kredytu, ani ING nie jest jedyna instytucją w Polsce, która kredytów hipotecznych udziela. Działanie banku jest zgodne z procedurami i całkowicie legalne, a po to ci przy podpisywaniu umowy dawali informację o możliwym wzroście oprocentowania, żebyś zdawał sobie sprawę, co może cię w przyszłości czekać.
Zapewne w momencie brania kredytu miałeś możliwość wziąć kredyt ze stałym oprocentowaniem i z tego nie skorzystałeś, bo było drożej, więc teraz nie lamentuj, że bank ci pod górkę robi i prokuratora nie wołaj, bo zgodziłeś się na warunki z pełna świadomością, że oprocentowanie może wzrosnąć. Ciągle dziwi mnie, że po historii z kredytami frankowymi znajdują się tacy pieniacze, którzy wzięli, bo było tanio i teraz krzyczą, że ich oszukano, bo oni biedni nie wiedzieli, a raty muszą płacić. Jak się w prostej ekonomii nie orientujesz, to kredytu brać nie powinieneś, bo nie masz pojęcia co robisz, to twoja wina, a nie banku - w sumie to ty bank oszukałeś, bo podpisałeś umowę nie mając pojęcia jakie zobowiązanie przyjmujesz, mimo że inaczej oświadczyłeś w umowie.
13-04-2022 20:15
13-04-2022 21:11
U mnie podobna sytuacja. Chciałem przejść z oprocentowania zmiennego z ratami malejącymi na stałe z ratami równymi aby zmniejszyć wysokość miesięcznych spłat. Dostałem odmowę z lakonicznym uzasadnieniem brak zdolności kredytowej. Na złożoną reklamację również krótka odpowiedź że nie mam zdolności do obsługi raty kredytu ze stałym oprocentowaniem.
18-04-2022 10:50
20-04-2022 09:31
@ananas_19 Jestem w podobnej sytuacji, odezwałem się na priv.
Wszystko zaczęło się od wymiany karty ze względu na datę ważności starej... Za każdym razem, gdy próbuje dodać nową kartę do Google Pay po kilku godzinach dostaje SMS, że rzekomo została usunięta. Co
... 23-03-2025Analizujemy różne formy płatności. Nie planujemy na tę chwilę wprowadzać nowych rozwiązań płatności.
23-03-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
14 | |
10 | |
7 | |
5 | |
5 |