11-03-2022 20:46
12-03-2022 08:25
14-03-2022 13:54
17-03-2022 13:44
@ Kcieslik Przestań się pienić na forum (nic innego tu nie robisz), bo ani ci nikt pistoletu nie przykładał do głowy w momencie podpisywania kredytu, ani ING nie jest jedyna instytucją w Polsce, która kredytów hipotecznych udziela. Działanie banku jest zgodne z procedurami i całkowicie legalne, a po to ci przy podpisywaniu umowy dawali informację o możliwym wzroście oprocentowania, żebyś zdawał sobie sprawę, co może cię w przyszłości czekać.
Zapewne w momencie brania kredytu miałeś możliwość wziąć kredyt ze stałym oprocentowaniem i z tego nie skorzystałeś, bo było drożej, więc teraz nie lamentuj, że bank ci pod górkę robi i prokuratora nie wołaj, bo zgodziłeś się na warunki z pełna świadomością, że oprocentowanie może wzrosnąć. Ciągle dziwi mnie, że po historii z kredytami frankowymi znajdują się tacy pieniacze, którzy wzięli, bo było tanio i teraz krzyczą, że ich oszukano, bo oni biedni nie wiedzieli, a raty muszą płacić. Jak się w prostej ekonomii nie orientujesz, to kredytu brać nie powinieneś, bo nie masz pojęcia co robisz, to twoja wina, a nie banku - w sumie to ty bank oszukałeś, bo podpisałeś umowę nie mając pojęcia jakie zobowiązanie przyjmujesz, mimo że inaczej oświadczyłeś w umowie.
13-04-2022 20:15
13-04-2022 21:11
U mnie podobna sytuacja. Chciałem przejść z oprocentowania zmiennego z ratami malejącymi na stałe z ratami równymi aby zmniejszyć wysokość miesięcznych spłat. Dostałem odmowę z lakonicznym uzasadnieniem brak zdolności kredytowej. Na złożoną reklamację również krótka odpowiedź że nie mam zdolności do obsługi raty kredytu ze stałym oprocentowaniem.
18-04-2022 10:50
20-04-2022 09:31
@ananas_19 Jestem w podobnej sytuacji, odezwałem się na priv.
mogli w jakiś sposób poinformować, niekiedy są komunikaty o ew. przerwach lub awariach
07-11-2024