16-05-2017 20:43
Witam
Chciałbym wnioskować o kredyt na zakup mieszkania. Jest szansa na pozytywne rozpatrzenie przy założeniu, że:
- zarabiam najniższą krajową
- mam 27 lat
- umowa na czas nieokreślony od stycznia 2017
- nie mam kart kredytowych
- nie mam kredytu i nie zalegałem ze spłatą rat pożyczki
- wkład własny 30-32tys
- wartość mieszkania: 115-120tys ?
17-05-2017 11:33
@nowynaforumNiestety zdolność kredytowa nie występuje, nie możemy zaproponować kredytu.
Jeżeli w przyszłości sytuacja ulegnie zmianie zapraszam do ponownego kontaktu.
Obecnie możemy zaproponować przystąpienie do kredytu z kimś kogo dochód mógłby pozytywnie wpłynąć na zdolność np. rodzice, rodzeństwo.
19-05-2017 11:24
Dziękuję za odpowiedź.
A co dokładnie musiałoby się zmienić? Moje zarobki czy wartość mieszkania? Te za 115-120tys było idealne, ale mam również możliwość zakupu "gorszego" za 95tys. Jak wtedy wyglądałaby wstępna decyzja?
19-05-2017 14:51
W opisanej przez Ciebie sytuacji musiałyby wzrosnąć Twoje zarobki. Niestety przy obecnej kwocie w obu przypadkach nie będziesz miał zdolności kredytowej.
Dzień dobry, jak dziś wygląda podejście banku do sprawy?
Jest coraz większa nisza na telefony "degoogled" oraz telefony oparte na Linuksie, polski Mudita, fińska Jolla, holenderski Fairphone, niemiecki
... 11-03-2026Prosimy, w tym temacie napisz do naszych specjalistów z działu hipotek. Są oni dostępni na czacie w Moim ING w dni robocze w godzinach 8:00 - 18:00. Specjaliści z działu hipotek są również dostępni po
... 11-03-2026Dzień dobry,
Wczoraj po wizycie w oddziale ING i uruchomieniu refinansownia dowiedzieliśmy z żoną się po fakcie, że numer rachunku przyjęty przez pracownika ING, który tworzył umowę jest nieprawidłowy
... 11-03-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 4 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 1 |