16-05-2017 20:43
Witam
Chciałbym wnioskować o kredyt na zakup mieszkania. Jest szansa na pozytywne rozpatrzenie przy założeniu, że:
- zarabiam najniższą krajową
- mam 27 lat
- umowa na czas nieokreślony od stycznia 2017
- nie mam kart kredytowych
- nie mam kredytu i nie zalegałem ze spłatą rat pożyczki
- wkład własny 30-32tys
- wartość mieszkania: 115-120tys ?
17-05-2017 11:33
@nowynaforumNiestety zdolność kredytowa nie występuje, nie możemy zaproponować kredytu.
Jeżeli w przyszłości sytuacja ulegnie zmianie zapraszam do ponownego kontaktu.
Obecnie możemy zaproponować przystąpienie do kredytu z kimś kogo dochód mógłby pozytywnie wpłynąć na zdolność np. rodzice, rodzeństwo.
19-05-2017 11:24
Dziękuję za odpowiedź.
A co dokładnie musiałoby się zmienić? Moje zarobki czy wartość mieszkania? Te za 115-120tys było idealne, ale mam również możliwość zakupu "gorszego" za 95tys. Jak wtedy wyglądałaby wstępna decyzja?
19-05-2017 14:51
W opisanej przez Ciebie sytuacji musiałyby wzrosnąć Twoje zarobki. Niestety przy obecnej kwocie w obu przypadkach nie będziesz miał zdolności kredytowej.
Czy ING planuje do swojej księgowości zaimplementować model działalności nierejestrowanej?
17-11-2024Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić pr
... 17-11-2024Popieram przedmówcę i z dużym rozczarowaniem przyjmuję taką wiadomość.
Widziałem również odpowiedź co do programu "Orlen w Portfelu".
Natomiast za każdym razem informacja od Banku brzmi "nie przystępuj
... 17-11-2024