25-11-2020 14:13
25-11-2020 17:31 | Edytowano: 25-11-2020 17:37
@Kasia54, z umowy kredytowej możesz zrezygnować/odstąpić do 14 dni od jej podpisania więc tu raczej nie powinno być problemu, ale warto dopytać (Pośrednika Kredytowego lub ten nowy bank) czy będzie z tym jakiś problem, gdyż np: bank może wysłać dodatkowe zapytanie do BIK i jak zobaczy wpis kredytu to może Ciebie dopytywać o wyjaśnienie i procedura się przedłuży. Oczywiście wpis w BIK dotyczący udzielonego już kredytu powinien być chyba zaktualizowany w ciągu 5-7 dni więc tu raczej wszystko powinno być szybko OK.
Co do umowy z deweloperem to jeśli wpłaciłaś zaliczkę i wkład własny to raczej deweloper wyśle Ci żadanie do zapłaty, bo jest do tego zobowiązany, zanim z Tobą zerwie umowę, ale warto i jego o tym fakcie poinformować wcześniej.
26-11-2020 00:14
26-11-2020 08:12
Kasia54 przykro mi, że chcesz podjąć taką decyzję
Od umowy możesz odstąpić wyłącznie w oddziale banku i nie pobierzemy za to żadnej opłaty. W placówce poprosimy Cię o wypełnienie odpowiedniego dokumentu odstąpienia od umowy kredytowej. Możesz to zrobić do 14 dni od podpisania umowy.
Temat rozwiązania umowy deweloperskiej proszę, wyjaśnij z deweloperem. Nie wiemy jakie ma zasady.
Zachęcam Cię do przemyślenia jeszcze raz tej decyzji.
Na wydanie decyzji kredytowej standardowo potrzebujemy 21 dni kalendarzowych od chwili, gdy przekażesz nam wszystkie dokumenty. Trudno nam się tutaj odnieść do sytuacji, którą opisujesz. Możliwe, że w
... 20-07-2025Witam
Też mnie tak oszukali, złożyłem 3 reklamacje, złodzieje. Jak odzyskam pieniądze to zamknę wszystko po 20 latach bycia ich klientem.
Brak jest dostatecznej informacji, że stracisz dostęp do pien
... 18-07-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
14 | |
3 | |
2 | |
2 | |
1 |