Odpowiedz

Kredyt hipoteczny

Witam Co miesiąc bank ściąga mi określoną wysokość raty .Chciałabym spłacać ta ratę + tylko kapitał kolejnej raty żeby spłacać szybciej Jak mam wpłacać więcej jak bank sam pobiera mi pieniądze .Czy wystarczy ta opcja splac częściowo lub całkowicie i tam wpłacać więcej czy do tej opcji już jest potrzebny jakiś aneks albo jakieś ponowne przeliczenie kredytu ? Proszę o pomoc w tym temacie .
Odpowiedz
0 Lajków
Monika7
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
8
0
08-05-2023
Wiadomość 1 z 8 (4 049 wyświetleń)

Re.: Kredyt hipoteczny

[ Edytowane ]

Wybierasz opcję Spłać częściowo lub całkowicie i nadpłacasz wybraną kwotą. Środki na nadpłatę musisz oczywiście zapewnić niezależnie od tych na spłatę raty planowej, które automatycznie pobiera bank. Aneks nie jest wymagany, a kredyt po nadpłacie zostanie przeliczony automatycznie.

Odpowiedz
0 Lajków
czarna666
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
158
57
01-04-2020
Wiadomość 2 z 8 (4 036 wyświetleń)

Witam Dziękuję za odpowiedź.Własnie w tym miesiącu chciałam zacząć nadpłacać rate kredytu skracając okres kredytowania i niestety wychodzi ,że nie mam takiej opcji . Czyżby już nie można było ? Zrobiłam jak ktoś polecił żeby spłacić minimum dwa miesiące że wtedy będzie można skrócić okres . Niestety wyskakuje mi tylko możliwość obniżenia wysokości raty a tego nie chce . Co się stało wiem ,że wcześniej była taka opcja bo to robiłam wyższa kwotą .Coś robię źle czy już to zostało zablokowane .
Odpowiedz
0 Lajków
Monika7
Doradca z ambicjami I
8
0
08-05-2023
Wiadomość 3 z 8 (3 335 wyświetleń)

A czy Twój kredyt nie został przeniesiony do ING Banku Hipotecznego? Zobacz: https://spolecznosc.ing.pl/-/Kredyty-hipoteczne/ING-Bank-Hipoteczny/m-p/41221#M10512

czarna666
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
158
57
01-04-2020
Wiadomość 4 z 8 (3 282 wyświetleń)

Dzięki Dokładnie tak został przeniesiony .Wydaje mi się ,że nie powinno mieć to wpływu na skrócenie.Znalazlam wczoraj opcje w apce na skrócenie okresu kredytowania ale tylko podnosząc wysokość rat miesięcznych .A to nie o to chodzi .Pogorszyli jak tak .
Odpowiedz
0 Lajków
Monika7
Doradca z ambicjami I
8
0
08-05-2023
Wiadomość 5 z 8 (3 276 wyświetleń)

Po przeniesieniu kredytu do ING Banku Hipotecznego powinna być możliwość skrócenia okresu spłaty.
Na brak takiej możliwości może wpłynąć korzystanie z FWK lub aneksowanie umowy.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1124
224
07-06-2017
Wiadomość 6 z 8 (3 247 wyświetleń)

No powinna ale nie mam Co dalej mogę zrobić w tej sytuacji .
Odpowiedz
0 Lajków
Monika7
Doradca z ambicjami I
8
0
08-05-2023
Wiadomość 7 z 8 (3 162 wyświetleń)

Prosimy, skontaktuj się z działem obsługi kredytów hipotecznych, aby to sprawdzić. 
Możesz to zrobić:
- na czacie. Specjaliści są dostępni w dni robocze od 8:00 do 18:00 i w soboty od 8:00 do 16:00,
- telefonicznie pod numerem 32 357 00 57 (w tych samych godzinach, co na czacie).

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1124
224
07-06-2017
Wiadomość 8 z 8 (2 913 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rozliczenie dywidendy z etf

Witam.. W 2024r otrzymałem dywidendę z etfsp500 w walucie euro. Czy od tej dywidendy był pobrany podatek u źródła, jeśli tak to w jakiej wysokości?

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy