Odpowiedz

Kredyt hipoteczny

Witam Co miesiąc bank ściąga mi określoną wysokość raty .Chciałabym spłacać ta ratę + tylko kapitał kolejnej raty żeby spłacać szybciej Jak mam wpłacać więcej jak bank sam pobiera mi pieniądze .Czy wystarczy ta opcja splac częściowo lub całkowicie i tam wpłacać więcej czy do tej opcji już jest potrzebny jakiś aneks albo jakieś ponowne przeliczenie kredytu ? Proszę o pomoc w tym temacie .
Odpowiedz
0 Lajków
Monika7
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
8
0
08-05-2023
Wiadomość 1 z 8 (2 005 wyświetleń)

Re.: Kredyt hipoteczny

[ Edytowane ]

Wybierasz opcję Spłać częściowo lub całkowicie i nadpłacasz wybraną kwotą. Środki na nadpłatę musisz oczywiście zapewnić niezależnie od tych na spłatę raty planowej, które automatycznie pobiera bank. Aneks nie jest wymagany, a kredyt po nadpłacie zostanie przeliczony automatycznie.

Odpowiedz
0 Lajków
czarna666
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
149
52
01-04-2020
Wiadomość 2 z 8 (1 992 wyświetleń)

Witam Dziękuję za odpowiedź.Własnie w tym miesiącu chciałam zacząć nadpłacać rate kredytu skracając okres kredytowania i niestety wychodzi ,że nie mam takiej opcji . Czyżby już nie można było ? Zrobiłam jak ktoś polecił żeby spłacić minimum dwa miesiące że wtedy będzie można skrócić okres . Niestety wyskakuje mi tylko możliwość obniżenia wysokości raty a tego nie chce . Co się stało wiem ,że wcześniej była taka opcja bo to robiłam wyższa kwotą .Coś robię źle czy już to zostało zablokowane .
Odpowiedz
0 Lajków
Monika7
Doradca z ambicjami I
8
0
08-05-2023
Wiadomość 3 z 8 (1 291 wyświetleń)

A czy Twój kredyt nie został przeniesiony do ING Banku Hipotecznego? Zobacz: https://spolecznosc.ing.pl/-/Kredyty-hipoteczne/ING-Bank-Hipoteczny/m-p/41221#M10512

czarna666
Zaprawiony analityk II
Zaprawiony analityk II icon
149
52
01-04-2020
Wiadomość 4 z 8 (1 238 wyświetleń)

Dzięki Dokładnie tak został przeniesiony .Wydaje mi się ,że nie powinno mieć to wpływu na skrócenie.Znalazlam wczoraj opcje w apce na skrócenie okresu kredytowania ale tylko podnosząc wysokość rat miesięcznych .A to nie o to chodzi .Pogorszyli jak tak .
Odpowiedz
0 Lajków
Monika7
Doradca z ambicjami I
8
0
08-05-2023
Wiadomość 5 z 8 (1 232 wyświetleń)

Po przeniesieniu kredytu do ING Banku Hipotecznego powinna być możliwość skrócenia okresu spłaty.
Na brak takiej możliwości może wpłynąć korzystanie z FWK lub aneksowanie umowy.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1096
216
07-06-2017
Wiadomość 6 z 8 (1 203 wyświetleń)

No powinna ale nie mam Co dalej mogę zrobić w tej sytuacji .
Odpowiedz
0 Lajków
Monika7
Doradca z ambicjami I
8
0
08-05-2023
Wiadomość 7 z 8 (1 118 wyświetleń)

Prosimy, skontaktuj się z działem obsługi kredytów hipotecznych, aby to sprawdzić. 
Możesz to zrobić:
- na czacie. Specjaliści są dostępni w dni robocze od 8:00 do 18:00 i w soboty od 8:00 do 16:00,
- telefonicznie pod numerem 32 357 00 57 (w tych samych godzinach, co na czacie).

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1096
216
07-06-2017
Wiadomość 8 z 8 (869 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Oświadczenie KYO w przypadku kredytu hipotecznego

Dzień dobry,

na początek kilka słów wstępu: mam w ING kredyt hipoteczny, który zaciągnęliśmy wspólnie z żoną. Ja nie mam i nigdy nie miałem w ING żadnego konta, ale teraz z racji kredytu mam podgląd ra

...

16-11-2024
Re: Re.: Nowy wygląd = mniejsze bezpieczeńśtwo

No nieeeeee no, faktycznie znowu nie działa. Czy ING nie może wysłać przynajmniej części swoich informatyków na jakiś dodatkowy urlop, żeby przestali w końcu psuć coś co działa?

16-11-2024
Re.: Wpłatomat źle policzył pieniądze

W dodatku, z tego co widzę na forum nie jestem jedyną osobą, której się przytrafiła podobna sytuacja. Jak widać więc zdarzają się takie sytuacje, nie może być tak, że wpłatomat sobie zjada 2tys., a ba...

15-11-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy