Odpowiedz

ING Bank Hipoteczny

Dzień dobry, w związku z tym, że mój kredyt hipoteczny został przeniesiony do ING Banku Hipotecznego, zostałam pozbawiona możliwości skrócenia okresu kredytowania przez aplikację. Przeniesienie kredytu nie miało wpływać na jego obsługę itd. to jak to w końcu jest?
Lydka
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
1
13-05-2023
Wiadomość 1 z 5 (4 963 wyświetleń)

Re.: ING Bank Hipoteczny

Też jestem ofiarą takiej sytuacji. Tylko, że mnie przeniesiono przed umożliwieniem skrócenia okresu kredytu z poziomu aplikacji. Według mnie jest do działanie celowe i ze szkodą na rzecz konsumenta. Umawianie aneksu czasami zajmuje masę czasu, a dodatkowo wymaga czasu na dotarcie do placówki - w konkretnym terminie na za 2-3 tygodnie - zwykle w czasie swojej pracy. Gdy z poziomu aplikacji można to zrobić w chwilę o dowolnej porze. Wyczuwam cwany wybieg w celu zniechęcania do skracania okresu.
Wymówka konsultanta - bo wymaga to dodatkowej integracji różnych systemów - może to i prawda, ale dla mnie jako konsumenta jest to działanie zniechęcające do skracania okresu kredytu - czyli niekorzystnego rozporządzania majątkiem. Jak dla mnie temat dla UOKIK - poszło już zgłoszenie.
kuciu
Doradca z ambicjami I
6
2
15-12-2021
Wiadomość 2 z 5 (4 325 wyświetleń)

Re: ING Bank Hipoteczny

Cały czas trwają prace nad wprowadzeniem tego procesu w Moim ING także dla klientów, których kredyt hipoteczny został przeniesiony do ING Banku Hipotecznego. Gdy to się stanie, to udostępnimy taką informację. 
Obecnie można skorzystać z standardowej ścieżki z bezpłatnym aneksem. Po wykonaniu nadpłaty należy zadzwonić do nas na infolinię i zamówić aneks, który przygotujemy do 10 dni roboczych. 
Następnie umawiamy spotkanie w oddziale banku, gdzie aneks muszą podpisać wszyscy kredytobiorcy w jednym czasie. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1096
218
07-06-2017
Wiadomość 3 z 5 (4 260 wyświetleń)

Witam Czy coś zadziało się w tym temacie ? Nie mówię o opcji skrócenia okresu kredytowania przez podniesienie wysokości rat Bo to nie jest jedno i to samo .
Odpowiedz
0 Lajków
Monika7
Doradca z ambicjami I
8
0
08-05-2023
Wiadomość 4 z 5 (1 562 wyświetleń)

Monika7 Powinna być tutaj możliwość skrócenia okresu spłaty po przeniesieniu kredytu. Na jej brak może wpłynąć korzystanie z FWK lub anaksowanie umowy.
Jeśli masz pytania do swojej umowy, to skontaktuj się na czacie w Moim ING z specjalsitą w tym zakresie. Są oni dostępni w dni robocze od 8:00 do 18:00.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1096
218
07-06-2017
Wiadomość 5 z 5 (1 036 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy