19-05-2020 07:11
20-05-2020 10:52
od określenia wysokości poniesionego wkładu jest rzeczoznawca majątkowy.
z informacji jakie podałaś nie wynika:
1) jaka jest aktualnie wartość działki ?
2) jaki będzie metraż domu i na jaką kwotę będzie opiewał kosztorys jego budowy ?
3) ile realnie gotówki chcecie przeznaczyć ze środków własnych ? btw. obawiam się, że obsadzenie roślinami nie zwiększy wartości działki
pozdrawiam
20-05-2020 12:19
Wkład własny wynosi obecnie 30%. Zakres wkładu może objąć wartość działki z przyłączami. Ogród oraz znajdująca się w nim roślinność, nie podniesie jej wartości. Wartość podniosą również ogrodzenie i utwardzenie drogi. Ściany działowe również wejdą w skład wkładu własnego 💪
22-05-2020 05:34
26-05-2020 14:33
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
27-05-2020 14:18
@IzazKrakowa Po zarejestrowaniu wniosku w pierwszej kolejności sprawdzamy wstępnie możliwości finansowe. Dopiero na kolejnym etapie przechodzimy do weryfikacji nieruchomości. Tutaj będziemy już wymagali operatu szacunkowego – może być wykonany za pośrednictwem banku lub możesz go zlecić rzeczoznawcy prywatnie, ważne aby był zrobiony zgodnie z naszymi wytycznymi. W operacie szacunkowym rzeczoznawca określi wartość całej nieruchomości (wybudowanego domu razem z działką) oraz wartość aktualnego postępu prac.
U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem w aplikacji
04-11-2024Nie, nie mam na myśli Keepassa. Korzystam z MacOS, ten ma wbudowany menadżer haseł Keychain/Passwords.
Przeczytałem twoją odpowiedź i szczerze mówiąc, przez to że zahaczyłeś o tak wiele wątków niezwiąz