19-05-2020 07:11
20-05-2020 10:52
od określenia wysokości poniesionego wkładu jest rzeczoznawca majątkowy.
z informacji jakie podałaś nie wynika:
1) jaka jest aktualnie wartość działki ?
2) jaki będzie metraż domu i na jaką kwotę będzie opiewał kosztorys jego budowy ?
3) ile realnie gotówki chcecie przeznaczyć ze środków własnych ? btw. obawiam się, że obsadzenie roślinami nie zwiększy wartości działki
pozdrawiam
20-05-2020 12:19
Wkład własny wynosi obecnie 30%. Zakres wkładu może objąć wartość działki z przyłączami. Ogród oraz znajdująca się w nim roślinność, nie podniesie jej wartości. Wartość podniosą również ogrodzenie i utwardzenie drogi. Ściany działowe również wejdą w skład wkładu własnego 💪
22-05-2020 05:34
26-05-2020 14:33
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
27-05-2020 14:18
@IzazKrakowa Po zarejestrowaniu wniosku w pierwszej kolejności sprawdzamy wstępnie możliwości finansowe. Dopiero na kolejnym etapie przechodzimy do weryfikacji nieruchomości. Tutaj będziemy już wymagali operatu szacunkowego – może być wykonany za pośrednictwem banku lub możesz go zlecić rzeczoznawcy prywatnie, ważne aby był zrobiony zgodnie z naszymi wytycznymi. W operacie szacunkowym rzeczoznawca określi wartość całej nieruchomości (wybudowanego domu razem z działką) oraz wartość aktualnego postępu prac.
Witam serdecznie,
Otrzymałem pozytywną decyzję kredytową na kredyt hipoteczny, wszystkie sprawy do tego momentu załatwiłem online. Jestem już po spotkaniu online ze specjalistą gdzie omówiliśmy projek
... 22-04-2025Niedługo minie półtora roku od wprowadzenia funkcji CarPlay. Kiedy w końcu uczynicie ją użyteczną?
Sam pomysł i fakt, że to wprowadzono jest MEGA przydatny, ale funkcja ta musi działać bez konieczności
... 22-04-2025Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
14 | |
8 | |
7 | |
5 | |
5 |