Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Kredyt hipoteczny - absurdalne decyzje analityka

Konto w ING mam 30 lat, od dziecka. Więc można uznać mnie za wiernego klienta. Złożyłam w kwietniu wniosek o refinansowanie kredytu hipotecznego w innym banku na kwotę 250 tysięcy. Na decyzję czekałam 6 tygodni. Przy zarobkach ponad 130 tysięcy rocznie analityk obliczył, że zarabiam 7 tysięcy miesięcznie. Jedyny kredyt, jaki mam, to firmowy na 20 tysięcy (amortyzowany!) i nakazano mi go spłacić. Gdy odmówiłam, to otrzymałam informację, że mogę dostać 35 tysięcy mniej kredytu hipotecznego, ale nie muszę spłacać tamtego kredytu firmowego. Czyli propozycja gorsza niż za pierwszym razem. Przy braku kart kredytowych i moim zdaniem, wysokich zarobkach i niewysokiej kwocie kredytu, nie jestem w stanie otrzymać pełnego refinansu. Nie rozumiem, na jakiej podstawie analityk przyjął, że przy wpływach na konto rzędu 20 tysięcy złotych zarabiam jedynie 7. Do tego dochodzi absolutnie skandaliczny czas oczekiwania na decyzję. Wygląda na to, że po 30 latach po prostu się żegnam z ING, bo nie jest w stanie nic mi zaproponować. Zastanawiam się, kto może obecnie otrzymać kredyt w tym banku, skoro takie dochody i kwota kredytu są nieakceptowalne. Śmieszą mnie te reklamy w telewizji, jak to można dostać kredyt hipoteczny w ING "przez aplikację". Może jak się zarabia 0,5 miliona rocznie i wnioskuje się o 100 tysięcy złotych.
Odpowiedz
0 Lajków
KatUX
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
11-06-2026
Wiadomość 1 z 2 (200 wyświetleń)

Re: Kredyt hipoteczny - absurdalne decyzje analityka

Dziękujemy za wiadomość i opisanie sytuacji. Każdy wniosek kredytowy analizujemy indywidualnie, biorąc pod uwagę całościową zdolność kredytową oraz obowiązujące procedury. Rozumiemy, że przedstawiona decyzja może budzić wątpliwości, dlatego zachęcamy do kontaktu ze specjalistą kredytowym z placówki lub z pośrednikiem finansowym, który będzie mógł szczegółowo omówić ten wniosek i decyzję.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszF
Moderator
Moderator icon
670
134
12-04-2017
Wiadomość 2 z 2 (25 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Wplata BLIK we wplatomatach ING/Planet Cash

Jeśli zostaniesz obciążona prowizją za wpłatę w kasie banku, należy wtedy złożyć reklamację z prośbą o zwrot takiej opłaty z przyczyn niezależnych od Ciebie. Udostępniamy kilka opcji wpłat, dlatego te

...

12-06-2026
Re: Kredyt hipoteczny - absurdalne decyzje analityka

Dziękujemy za wiadomość i opisanie sytuacji. Każdy wniosek kredytowy analizujemy indywidualnie, biorąc pod uwagę całościową zdolność kredytową oraz obowiązujące procedury. Rozumiemy, że przedstawiona

...

12-06-2026
Tragiczna jakość obsługi

Po zobaczeniu reklam rachunku osobistego oraz oprocentowania rachunku oszczędnościowego usiłowałem zostać klientem banku.
Jakie było moje zdumienie kiedy próby zdalnego założenia nie przyniosły rezulta...

12-06-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy