Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Kredyt hipoteczny - absurdalne decyzje analityka

Konto w ING mam 30 lat, od dziecka. Więc można uznać mnie za wiernego klienta. Złożyłam w kwietniu wniosek o refinansowanie kredytu hipotecznego w innym banku na kwotę 250 tysięcy. Na decyzję czekałam 6 tygodni. Przy zarobkach ponad 130 tysięcy rocznie analityk obliczył, że zarabiam 7 tysięcy miesięcznie. Jedyny kredyt, jaki mam, to firmowy na 20 tysięcy (amortyzowany!) i nakazano mi go spłacić. Gdy odmówiłam, to otrzymałam informację, że mogę dostać 35 tysięcy mniej kredytu hipotecznego, ale nie muszę spłacać tamtego kredytu firmowego. Czyli propozycja gorsza niż za pierwszym razem. Przy braku kart kredytowych i moim zdaniem, wysokich zarobkach i niewysokiej kwocie kredytu, nie jestem w stanie otrzymać pełnego refinansu. Nie rozumiem, na jakiej podstawie analityk przyjął, że przy wpływach na konto rzędu 20 tysięcy złotych zarabiam jedynie 7. Do tego dochodzi absolutnie skandaliczny czas oczekiwania na decyzję. Wygląda na to, że po 30 latach po prostu się żegnam z ING, bo nie jest w stanie nic mi zaproponować. Zastanawiam się, kto może obecnie otrzymać kredyt w tym banku, skoro takie dochody i kwota kredytu są nieakceptowalne. Śmieszą mnie te reklamy w telewizji, jak to można dostać kredyt hipoteczny w ING "przez aplikację". Może jak się zarabia 0,5 miliona rocznie i wnioskuje się o 100 tysięcy złotych.
Odpowiedz
0 Lajków
KatUX
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
1
0
11-06-2026
Wiadomość 1 z 1 (33 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Wplata BLIK we wplatomatach ING/Planet Cash

Dziękuję,to juz wiem Emotikon: Szczęśliwy dodatkowy koszt takiej wpłaty 15zl 🤦🏻‍♀️
Bardziej chodzi mi o to,dlaczego tak się dzieje. Widzę,że nie tylko ja mam ten problem,choć wcześniej wszystko działało bez zarzutu.

11-06-2026
Re: Powiadomienia PUSH - zawartość

Dziękujemy za wszystkie sugestie Emotikon: Szczęśliwy

11-06-2026
Re: Wplata BLIK we wplatomatach ING/Planet Cash

Jeśli wpłata jest odrzucana ze względu bezpieczeństwa i nie masz dostępu do karty, gotówkę możesz wpłacić w oddziale z obsługą kasową. Takie placówki wyszukasz na naszej stronie: https://www.ing.pl/placowki-oddzialy-bankomaty

...

11-06-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy