Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Koniec stałej stopy - nadpłata i nowe warunki

Dzień dobry

W lutym 2025 kończy się moja stała stopa oprocentowania kredytu. Do tej pory nie nadpłacałem (tylko w czasie wakacji kredytowych), chciałbym teraz dokonać nadpłaty dużej części kredytu (ok 75%) zanim bank przedstawi mi nowe warunki.

W jakim czasie przed upłynięciem 5 lat stałej stopy, ING przedstawi mi nowe warunki (obecne kończą się w połowie lutego)?

Odpowiedz
0 Lajków
vade
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
0
11-09-2020
Wiadomość 1 z 5 (1 416 wyświetleń)

Re.: Koniec stałej stopy - nadpłata i nowe warunki

i drugie pytanie co w sytuacji kiedy bank złoży mi propozycje nowych warunków np w grudniu a ja w styczniu nadpłacę kolejną transzę? Czy nastąpi zmiana warunków? I pytanie 3 - korzystałem z wakacji kredytowych a w aplikacji data stałej stopy nie uległa zmianie - czy ona również nie powinna ulec przesunięciu o okres wakacji?
Odpowiedz
0 Lajków
vade
Doradca z ambicjami I
4
0
11-09-2020
Wiadomość 2 z 5 (1 412 wyświetleń)

Ofertę kredytu na zmienne oprocentowanie otrzymasz na 60 dni przed jego zmianą. A wykonywane przez Ciebie nadpłaty nie mają wpływu na naszą propozycję. W sprawie wakacji kredytowych skontaktuj się proszę, z naszymi specjalistami hipotecznymi na czacie w Moje ING.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
MateuszS
Moderator
Moderator icon
181
37
02-09-2021
Wiadomość 3 z 5 (1 255 wyświetleń)

Dzień dobry

Otrzymałem nowe warunki oprocentowanie - 7.01%. Zastanawia mnie czemu nowi klienci na start mają niższe oprocentowanie?

Druga kwestia - raczej będę chciał przejść na oprocentowanie zmienne. W jaki sposób mogę zweryfikować wysokość oprocentowania bo nie otrzymałem żadnych wartości od ing

Odpowiedz
0 Lajków
vade
Doradca z ambicjami I
4
0
11-09-2020
Wiadomość 4 z 5 (182 wyświetleń)

Chciałabym Ci pomóc, jednak tutaj nie sprawdzimy szczegółów. Proszę, napisz do nas na czacie w Moim ING lub skontaktuj się z naszą infolinią 32 357 00 57. Sprawdzimy to.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
DominikaW
Moderator
Moderator icon
251
47
11-02-2020
Wiadomość 5 z 5 (128 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Rezygnacja z transzy kredytu i spłata uruchomionej transzy.

Mam taką sytuację, że z uwagi na harmonogram 20/80 uruchamiam kredyt w kwocie 1000 zł, a pozostałą część (ok. 700.000 zł) kredytu po zakończeniu budowy przez dewelopera (za ok. 1,5 roku).

Kredyt wypła

...

17-12-2024
Re.: Nie polecam konta indywidualnego w ing

Przykro nam z powodu tej sytuacji. Tutaj nie mamy jednak dostępu do szczegółów Twojego konta. Jeśli złożyłeś reklamację, analityk dokładnie to sprawdzi. Mamy nadzieję, że sprawa szybko się wyjaśni

17-12-2024
Nie polecam konta indywidualnego w ing

Nie polecam banku ani konta Żenada. Bank nie respektuje własnych ustaleń konta promocyjnego klienta indywidualnego.Mimo spełnienia warunków brak wypłaty 500 zl za założenie konta.Reklamacja złożona

17-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy