Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Koniec stałej stopy - nadpłata i nowe warunki

Dzień dobry

W lutym 2025 kończy się moja stała stopa oprocentowania kredytu. Do tej pory nie nadpłacałem (tylko w czasie wakacji kredytowych), chciałbym teraz dokonać nadpłaty dużej części kredytu (ok 75%) zanim bank przedstawi mi nowe warunki.

W jakim czasie przed upłynięciem 5 lat stałej stopy, ING przedstawi mi nowe warunki (obecne kończą się w połowie lutego)?

Odpowiedz
0 Lajków
vade
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
0
11-09-2020
Wiadomość 1 z 5 (1 435 wyświetleń)

Re.: Koniec stałej stopy - nadpłata i nowe warunki

i drugie pytanie co w sytuacji kiedy bank złoży mi propozycje nowych warunków np w grudniu a ja w styczniu nadpłacę kolejną transzę? Czy nastąpi zmiana warunków? I pytanie 3 - korzystałem z wakacji kredytowych a w aplikacji data stałej stopy nie uległa zmianie - czy ona również nie powinna ulec przesunięciu o okres wakacji?
Odpowiedz
0 Lajków
vade
Doradca z ambicjami I
4
0
11-09-2020
Wiadomość 2 z 5 (1 431 wyświetleń)

Ofertę kredytu na zmienne oprocentowanie otrzymasz na 60 dni przed jego zmianą. A wykonywane przez Ciebie nadpłaty nie mają wpływu na naszą propozycję. W sprawie wakacji kredytowych skontaktuj się proszę, z naszymi specjalistami hipotecznymi na czacie w Moje ING.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
MateuszS
Moderator
Moderator icon
181
37
02-09-2021
Wiadomość 3 z 5 (1 274 wyświetleń)

Dzień dobry

Otrzymałem nowe warunki oprocentowanie - 7.01%. Zastanawia mnie czemu nowi klienci na start mają niższe oprocentowanie?

Druga kwestia - raczej będę chciał przejść na oprocentowanie zmienne. W jaki sposób mogę zweryfikować wysokość oprocentowania bo nie otrzymałem żadnych wartości od ing

Odpowiedz
0 Lajków
vade
Doradca z ambicjami I
4
0
11-09-2020
Wiadomość 4 z 5 (201 wyświetleń)

Chciałabym Ci pomóc, jednak tutaj nie sprawdzimy szczegółów. Proszę, napisz do nas na czacie w Moim ING lub skontaktuj się z naszą infolinią 32 357 00 57. Sprawdzimy to.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
DominikaW
Moderator
Moderator icon
251
47
11-02-2020
Wiadomość 5 z 5 (147 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO Bonus na Start promocja do 21.08 do 1.10.2024

Witam

Czy ktoś z państwa korzysta z Promocji OKO na start trwajaca od 21.08 do 1.10 ? 

Czy dla OKO zalozonych w tym przedziale czasowych podwyzszone oprocentowanie i oprocentowanie premiowe jest widocz

...

18-12-2024
Re.: Najem długoterminowy samochodu

Najlepiej to zobacz sobie gdzie ma place masterlease, wybierz się tam stacjonarnie, zobacz jakie mają samochody na wynajem. Na stronie możesz sobie mniej więcej przeliczyć, ile Cię to będzie kosztował...

18-12-2024
Kredyt hipoteczny

Witam.  Jestem na etapie kupna działki.  Dojazd do działki jest droga prywatna . Po rozmowie z właścicielem będzie służebność dojazdu do działki.  Podczas załatwiania kredytu hipoteczne powiedziałem ż...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy