Odpowiedz

Ile ważna jest decyzja wstępna?

Dobry wieczór,
prawie miesiąc temu podpisałam umowę przedwstępna na zakup mieszkania z rynku wtornego obciazonego hipoteka (kredyt w obcej walucie). Chwile po tym sprzedajacy stwierdzil, ze splaci ten kredyt wczesniej, co na poczatku mnie ucieszylo, ale jak sie okazalo nie zrobil tego do dzis. W miedzyczasie zapewnial mnie, ze zrobi to lada dzien, a wczoraj uslyszalam, ze chce miec pewnosc, ze otrzymam kredyt i on dopiero wtedy splaci cale zadluzenie. Orientowalam sie, ze wyglada to nastepujaco: sklada sie dyspozycje calkowitej splaty, potem wniosek o wydanie zaswiadczenia o splacie i dopiero z tym wnioskiem nalezy udac sie do sadu w celu zlozenia wniosku o wypis z hipoteki. Mysle, ze trzeba liczyc kilka dni na to wszystko. Zakladajac pozytywna decyzje wstepna, w jakim czasie musze dostarczyc do banku zaswiadczenie o splaconym kredycie i kopie wniosku do sadu? Czytalam we wczesniejszych watkach ze jest 30 dni na uzupelnienie dokumentow, doradca mowil cos o 2 tygodniach..
Odpowiedz
0 Lajków
Olka0212
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
22
6
24-11-2020
Wiadomość 1 z 2 (1 565 wyświetleń)

Re: Ile ważna jest decyzja wstępna?

Sugeruj się informacjami od doradcy😊 Jeżeli na etapie wniosku zadeklarujesz, że kredyt zbywcy będzie spłacony z jego pieniędzy, warunek zaświadczenia postawimy dopiero do uruchomienia kredytu. Nie będziemy potrzebowali go na etapie wniosku. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
588
125
19-03-2018
Wiadomość 2 z 2 (1 455 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy