25-05-2021 12:16
Na stronie jest informacja: 'UWAGA: Czasy nie uwzględniają wniosków, które trafiają na Wyższy Szczebel Decyzyjny lub które są kompletne i mogą od razu zostać skierowane do decyzji ostatecznej bez decyzji wstępnej. Potrzebujemy dodatkowo 2-3 dni aby zweryfikować wartość nieruchomości z operatu.'
Czyli w jakim terminie są wydawane decyzje dla wniosków, które były złożone kompletne z operatem od razu (czyli rozumiem, że takie wnioski są od razu kierowane do decyzji ostatecznej)? Jest to wtedy max 21 dni?
25-05-2021 17:23
Chyba nie ma co na to liczyć - dostarczyłem kompletny wniosek wraz z operatem już 30 dni roboczych temu, nie tylko nie zmienił się status wniosku, co więcej nie dostałem do tej pory alertu z BIK co oznacza, że nikt z banku nawet nie zaczął wniosku analizować. Podejrzewam, że są zasypani wnioskami na wiosnę po pandemii
26-05-2021 10:38
Decyzję kredytową podejmujemy najszybciej jak jest to możliwe. Rzeczywiście, wniosków jest wiele, dlatego czas na podjęcie decyzji też jest nieco dłuższy.
@ZjadamOknaPCV Jeśli nie masz do dzisiaj informacji w temacie swojego wniosku, a minęło już 30 dni kalendarzowych, skontaktuj się ze specjalistą, u którego kompletowałeś dokumenty. Sprawdzi to dla Ciebie.
26-05-2021 20:30
Zawsze można bank zgłosić do UOKiK, że nie dochowują terminów wynikających z prawa.
16-06-2021 13:24
17-06-2021 14:30
@Goniek84 Jak wspomnieliśmy wcześniej, możliwe są sytuacje przekroczenia tego terminu. W razie jakichkolwiek pytań skontaktuj się z opiekunem wniosku. Trudno nam jest odnieść się do tak indywidualnych spraw na forum
18-06-2021 18:05
22-06-2021 16:27
23-06-2021 18:39
Każdy wniosek rozpatrujemy indywidualnie. Przez społeczność nie mamy dostępu do danych w systemie, żeby to dla Ciebie sprawdzić Prosimy, skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś dokumenty. Sprawdzi to dla Ciebie.
Czy ING planuje do swojej księgowości zaimplementować model działalności nierejestrowanej?
17-11-2024Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić pr
... 17-11-2024Popieram przedmówcę i z dużym rozczarowaniem przyjmuję taką wiadomość.
Widziałem również odpowiedź co do programu "Orlen w Portfelu".
Natomiast za każdym razem informacja od Banku brzmi "nie przystępuj
... 17-11-2024