01-03-2022 23:26
Cześć, muszę wylać moje żale, bo to co odstawiacie jest poniżej krytyki. Prosty case, aktualizacja dowodu. Mam konta giełdowe w PL i za granicą. Mam konto w internetowym kantorze walut. Nigdzie nie miałem kłopotu ze zdjęciem dowodu, jedynie u was. Uwaga:
- zdjęcie z telefonu nie zostało przyjęte - zdarza się
- zdjęcie ZE SKANERA nie zostało przyjęte - rzekomo złe zdjęcie (dobrze skadrowane, czarne tło jak wymagane, to mnie zdziwiło)
- zdjęcie z aparatu nie zostało przyjęte - za słaba jakość.
Za słaba jakość? Z Nikona Z6? Ten aparat jest wart więcej niż wasza apka ;-)
Mam takie pytanie do ludzi ze społeczności ING, czy kiedykolwiek jakiekolwiek zdjęcie dowodu przeszło w tej waszej apce? Chciałbym wykonać taki test na żywo. Z racji tego że to mój dowód osobisty, to nie wrzucę tutaj załącznika ze zdjęciem ;]
02-03-2022 23:35
Przez naszą społeczność nie możemy sprawdzić dla Ciebie, dlaczego w praktyce Twoje zdjęcie nie zostało przyjęte. Tu nie mamy żadnego dostępu do danych w naszych systemach. Standardowo klienci bez przeszkód przechodzą aktualizację dokumentu w naszej bankowości. Jeżeli jednak nie mogą tego z jakiegoś powodu, który może być powodem technicznych, zrobić, to proponujemy im zgłoszenie tego do specjalistów na czacie w Moim ING, telefonicznie 32 357 00 69 lub zgłoszenie reklamacji. Możesz też skorzystać z wysłania dokumentów w bankowości internetowej. Wystarczy, że wejdziesz w Moim ING w Opcje > Wiadomości > Napisz do nas > Prześlij dokumenty. Tam opisz, dlaczego nie mogłeś tego zrobić w inny sposób. Analitycy to dla Ciebie sprawdzą i dadzą Ci znać, czy w ten awaryjny sposób możemy aktualizować dokument.
08-03-2022 10:37
Polubiłem twoją odpowiedź, bo brzmi rozsądnie. Spróbowałem dwóch rzeczy:
- wysłałem wiadomość tak jak poleciłeś, jednak nie mogłem opisać mojego problemu ponieważ dostałem komunikat "Komentarz jest za długi. Skróć go". Zmieścił się jedynie link do tego wątku w społeczności ING i zdjęcia dowodu ze skanera. Mam nadzieję, że ktoś tu wejdzie i przeczyta mojego posta. To jest kpina z klienta odsyłać go do formularza kontaktowego w którym nie można opisać swojego problemu, bo jest jakiś śmiesznie niski limit znaków i mieszczą się jedynie dwa zdania
- spróbowałem rozwiązać kłopot na czacie, połączyła się ze mną miła konsultantka Sandra, która poleciła mi próbę dodania dokumentu przez ING jeszcze raz. Postanowiłem spróbować, wcześniej korzystałem jedynie z telefonu, ale postanowiłem że zobaczę jak to wygląda na komputerze. Tutaj to już w ogóle orgazm intelektualny, wasza apka wysypała się i zostałem wylogowany i rozłączony od miłej pani konsultantki:
Message The requested resource [/DETeWniosekWorms/WizardWfB.aspx] is not available
Description The origin server did not find a current representation for the target resource or is not willing to disclose that one exists.
Tak więc podejrzewam, że jedyną metodą załatwienia sprawy jest umówienie się osobiście w oddziale. Jak na dzisiejsze standardy, to słabo.
09-03-2022 10:54
Dziękujemy za Twoje uwagi odnośnie limitu znaków - zapisaliśmy to. Możesz ewentualnie opisać sprawę i dodać ją jako załącznik.
mogli w jakiś sposób poinformować, niekiedy są komunikaty o ew. przerwach lub awariach
07-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
23 | |
12 | |
8 | |
7 | |
6 |