Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Zawieszona DG, wypowiedzenie umowy konta

Sytuacja wygląda następująco: jakieś 3 miesiące temu dostałem komunikat w systemie transakcyjnym ING z żądaniem złożenia wyjaśnień, w jakim celu korzystam z karty kredytowej wydanej do rachunku bieżącego, mając zawieszoną działalność gospodarczą; kiedy zamierzam ją odwiesić i jaki rodzaj działalności prowadzić. Wyjaśnienia pisemnie złożyłem (odp: bieżące transakcje typu codzienne zakupy, basen, paliwo, itp... w sumie nic szczególnego a wznowić może planuję w pod koniec roku lub na początku przyszłego - zaznaczam, że mam (miałem) r-k w ING od 2008 roku więc spory czas na wypracowanie statusu rzetelnego klienta). Minął miesiąc a tu nagle wpada listem poleconym wypowiedzenie rachunku bieżącego dla DG oraz OKO (podstawa: brak możliwości stosowania środków zabezpieczenia finansowego banku czy jakoś tak...) dla DG; ok trudno się mówi, znając praktyki tego banku -choćby wyczytane na tym forum, nie było to dla mnie zaskoczeniem, z resztą jeśli wznowię działalność to mam na pęczki lepszych warunków w innych bankach. Tym niemniej prócz umowy na rachunki bankowe dla DG mam jeszcze chyba zawartą umowę na kartę kredytową, którą regularnie używam, a do tego produktu tj. KK wypowiedzenia nie otrzymałem.

Tak więc mam pytanie, bo nie chciałbym być zaskoczony brakiem dostępu do tego instrumentu finansowego np. będąc w restauracji albo na jakiejś eskapadzie - czy według praktyk ING, wypowiedzenie rachunków związanych z DG jest jednoznaczne z zamknięciem karty kredytowej?
(konto dla karty ma inny numer niż te, których dotyczyło wypowiedzenie)

Rachunki bieżący i oszczędnościowy zostały mi zamknięte 2 dni temu, zaś karta kredytowa nadal widnieje w ST i nadal mogę się nią posługiwać - pytanie tylko jak długo?

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 1 z 5 (2 068 wyświetleń)

Re.: Zawieszona DG, wypowiedzenie umowy konta

Prosimy, skontaktuj się z nami na czacie po zalogowaniu do Mojego ING. Dzięki temu będziemy mieli wgląd do danych w systemie i sprawdzimy to

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
SylwiaG
Moderator
Moderator icon
185
42
23-04-2018
Wiadomość 2 z 5 (1 950 wyświetleń)

[ Edytowane ]

To jakiś żart?

- Po pierwsze, chciałbym jednak pozostać anonimowy

- Pod drugie, czy potraficie odpowiedzieć na proste, zadane w tym wątku pytanie? Czyli "czy według praktyk ING, wypowiedzenie rachunków związanych z DG jest jednoznaczne z zamknięciem karty kredytowej?"

przecież wszystko dokładnie zostało opisane, więc nie ma czego sprawdzać w systemie, to nie reklamacja... zwłaszcza, że wcale nie zależy mi na likwidacji tej KK

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 3 z 5 (1 903 wyświetleń)

Tutaj nie jesteśmy w stanie dla Ciebie tego wyjaśnić. Skontaktuj się z nami na czacie po zalogowaniu do Mojego ING - sprawdzimy to.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
197
40
02-09-2021
Wiadomość 4 z 5 (1 789 wyświetleń)

hm... widzę że rozmawiam z botem ;p

- a zadałem proste pytanie

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 5 z 5 (1 729 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Terminy podpisania umowy

Błagam ta odpowiedź pokazuje jeszcze większy brak szacunku albo całkowitą niewiedzę na temat tego jak wyglądają wasze procesy od strony klienta lub pośrednika. Jedyne co było możliwe do ogarnięcia to ...

21-04-2025
Re.: Terminy podpisania umowy

Cześć,
przykro mi, że nie znalazł się dla Ciebie termin 😢 Skontaktuj się ze specjalistą, u którego składałeś wniosek - być może będzie mógł coś zrobić w tej sprawie.

21-04-2025
Re.: Własne kategorie transakcji! - Po raz kolejny

Revolut pod tym względem jest idealnym wzorem.

20-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy