Bankowość internetowa

Odpowiedz

Ogromny problem - jedna osoba w reprezentacji przy dwuosobowym schemacie akceptacji

W bankowości internetowej ING Business niedawno były trzy osoby uprawnione do składania wniosków i ich akceptowania w imieniu podmiotu. Dwie osoby zrezygnowały z funkcji członków zarządu i bank usunął je z reprezentacji. Teraz reprezentacja podmiotu jest jednoosobowa, ale nie jest możliwe wykonywanie przelewów, ponieważ aby je zatwierdzić obecny i jedyny członek zarządu potrzebuje podpisu drugiej osoby.

To powoduje ogromny problem, ponieważ podmiot utracił zdolność regulowania płatności wobec kontrahentów! Nie ma także samodzielnej możliwości zmiany schematu akceptacji z dwuosobowego na jednoosobowy. 

- nie można wysłać przelewu,

- nie można złożyć wniosku ani dyspozycji,

- nie można wysłać do banku wiążącej wiadomości,

- nie można nawet dodać nowego reprezentanta, ponieważ do złożenia wniosku o dodanie reprezentanta jest potrzebny drugi podpis.

Co zrobić w powyższej patowej sytuacji? Jak zmienić schemat akceptacji, gdy zarząd jest jednoosobowy?

Nie udało się tego zrobić przez czat ani przez rozmowę telefoniczną. Jak złożyć wiążący wniosek do centrali banku, jeśli nie można go podpisać zgodnie z poprzednią reprezentacją?

Proszę o pomoc.

FvjcvHX
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
1
13-02-2025
Wiadomość 1 z 4 (1 085 wyświetleń)

Re.: Ogromny problem - jedna osoba w reprezentacji przy dwuosobowym schemacie akceptacji

Przez Forum nie mamy wglądu do danych w systemie, nie możemy tutaj zweryfikować Twojej sprawy. Prosimy skontaktuj się z Centrum Wsparcia Biznesu pod numerem 323570024 lub poprzez Czat w ING Business.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
594
127
19-03-2018
Wiadomość 2 z 4 (768 wyświetleń)

Re.: Ogromny problem - jedna osoba w reprezentacji przy dwuosobowym schemacie akceptacji

Dzień dobry, czy udało się rozwiązać powyższy problem? I jeżeli tak to w jaki sposób, ponieważ mierze się dokładnie z tym samym problemem, jestem całkowicie zablokowany jeżeli chodzi o wysyłanie przelewów, wniosków lub nowych schematów, a dodatkowo przebywam za granicą. Wiadomośc do ING została wysłana,a także rozmawiałem z doradcą na chacie, ale póki co nic to nie dało. Proszę o pomoc.
Odpowiedz
0 Lajków
Patryj
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
10-03-2025
Wiadomość 3 z 4 (371 wyświetleń)

Spróbuj proszę ponownie w tej sprawie napisać na czacie w bankowości lub zadzwoń na naszą infolinię dla przedsiębiorców pod numerem 32 357 00 24.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
MagdalenaD
Moderator
Moderator icon
345
67
04-09-2015
Wiadomość 4 z 4 (292 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: Problem z zaciągnięciem kredytu gotówkowego

Cudownie. No tak, zawsze w przypadku problemu mogę popisać z botem, albo kimś losowym na chacie, kto poleci mi założenie reklamacji. A potem będę czekał miesiąc na rozwiązanie mojego problemu (tyle IN

...

16-03-2025
Re.: Płatność pożyczki

W takiej sytuacji po zasileniu konta system automatycznie pobierze pieniądze na spłatę raty. Przekazanie informacji o zadłużeniu do BIKu zależy to od czasu opóźnienia w spłacie.  Abyśmy mogli to spraw

...

15-03-2025
Ugoda dla Frankowiczów

Czy bank może żądać do podpisania ugody frankowej , zaświadczenia o dochodach ? Co w sytuacji gdy kredyt jest prawidłowo spłacany ale obecnie nie pracuję ?

14-03-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy