Odpowiedz

Konto w Moim ING

Dzień dobry,

Czy konto osobiste Komfort założone przez Moje ING jest traktowane jako w pełni zweryfikowane? Próbowałem otworzyć przelewem konto w Nest Banku. Ten jednak odrzucił przelew, bo konto z którego wysłano przelew było również otwarto przelewem. Sęk w tym, że otwarto je w Moim ING, a moja tożsamość była weryfikowana w oddziale podczas zakładania serwisu HaloŚląski i innego konta OKO a wraz z nim bankowości internetowej. Co zrobić w tej sytuacji?
Odpowiedz
0 Lajków
jakubus03
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
8
3
04-11-2017
Wiadomość 1 z 3 (11 319 wyświetleń)

Re: Konto w Moim ING

Jeżeli w oddziale potwierdziłeś swoje dane (np. przez dowód osobisty), to zostałeś w pełni zweryfikowany. Mając tzw. umowę ramową do zawierania umów przez bankowość możesz otwierać nowe produkty bez wizyty w naszym oddziale.

Trudno mi powiedzieć, dlaczego Nest Bank odrzucił Twój wniosek o otwarcie konta. Proszę, spróbuj skontaktować się jeszcze raz z Nest Bankiem.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
795
173
04-09-2015
Wiadomość 2 z 3 (11 237 wyświetleń)

Re: Konto w Moim ING

Być może weryfikowany jest jedynie status założenia konta, a nie aktualny stan potwierdzenia tożsamości.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 3 z 3 (10 665 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy