27-12-2017 23:02
Hej,
Dostrzegam opcje otworzenia konta dla nieletniego z pozycji Moje ING. Obecnie proces wnioskowania jest niedostępny ze względu na prace techniczne jednak mam pytanie.
Proces zakłada, że konto direct wraz z okiem mogę założyć z pozycji Moje ING. Procedura jednak zakłada że w moim przypadku będę musiał dostarczyć akt urodzenia dziecka. Chciałbym więc zapytać jak faktycznie cała ta sprawa wygląda.
Jeżeli rozpocznę otwieranie rachunków z pozycji Mojego ING to finalnie i tak muszę udać się do placówki?. Są jakieś odstępstwa od tego procederu?
28-12-2017 09:22
Przy danych dziecka masz "Wpisz dane dziecka i załącz dokumenty potwierdzające jego tożsamość - zdjęcie lub skan dowodu osobistego lub aktu urodzenia dziecka."
Nie wiem czy to kwestia indywidualna ale w przypadku tego rachunku ja mogę załatwić wszystko przez Moje ING.
28-12-2017 09:47
mcumberpl pisze:Przy danych dziecka masz "Wpisz dane dziecka i załącz dokumenty potwierdzające jego tożsamość - zdjęcie lub skan dowodu osobistego lub aktu urodzenia dziecka."
Nie wiem czy to kwestia indywidualna ale w przypadku tego rachunku ja mogę załatwić wszystko przez Moje ING.
Z całym szacunkiem, ale załączanie skanu DO, choćby nawet tymczasowego jest wyjątkowo nieprzemyślaną czynnością. Po co bankowi skan dowodu? Kto może go przetwarzać? Ile osób zdaje sobie sprawę, że kserokopiarki i drukarki mogą przechowywać dane w pamięci wewnętrznej i te dane mogą być potem dostępne dla serwisu tychże? Czy pracownicy banku są na taką okoliczność przeszkoleni? A wreszcie lektura codziennej prasy pokazuje ile było wycieków danych, również z dobrze zabezpieczonych instytucji. O wielu dowiadujemy się po latach.
I konia z rzędem temu, który przekona mnie, że wizerunek zawarty w DO jest konieczny do świadczenia usług bankowych....
Jak możesz załatwić wszystko przez Moje ING to spróbuj zamknąć jakąś usługę. Powodzenia życzę. Nowy fundusz, akcje, IKE, rachunek - otworzyć tak, zamknąć nie. Tylko w oddziale lub listem z notarialnie potwierdzonym podpisem. Przeczytaj regulamin. Nawet informacji o odrzuceniu zmiany regulaminu nie przyjmą, taki cyrk.....
Pozdrawiam,
28-12-2017 09:49
Napisałem wyraźnie "w tym przypadku".
Też odwiedzam oddział w różnych sprawach, które według mnie spokojnie można załatwić online.
29-12-2017 06:41
@Konto usunięte Zapewniamy, że otwarcie konta dla dziecka wraz z załączeniem wspomnianych dokumentów jest bezpieczne. Oczywiście jeżeli jest to dla Ciebie wygodniejsze lub uznasz to za stosowne, to takie konto możesz również otworzyć w dowolnym oddziale naszego banku. Po złożeniu wniosku i załączeniu dokumentów (np. akt urodzenia) zweryfikujemy wszelkie wysłane przez Ciebie dane. Jeżeli wszystko się będzie się zgadzać to standardowo wizyta w oddziale banku nie będzie konieczna. Wybór sposobu otwarcia konta dla dziecka pozostawiamy Tobie.
29-12-2017 07:44 | Edytowano: 29-12-2017 07:45
Ja założyłem przez internet to konto miesiąc temu, musiałem przyjść do banku aby dać wzór podpisu i złożyć podpis. Akt urodzenia jest konieczny.
29-12-2017 08:10
30-12-2017 08:24 | Edytowano: 30-12-2017 08:31
Otwierając konto dla dziecka przez Moje ING, możesz podać tylko polski nr telefonu.
Jeżeli chciałbyś podać numer telefonu zagraniczny, konieczna będzie wizyta w oddziale banku.
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
23 | |
12 | |
8 | |
7 | |
6 |