Odpowiedz

Konto w Moim ING

Dzień dobry,

Czy konto osobiste Komfort założone przez Moje ING jest traktowane jako w pełni zweryfikowane? Próbowałem otworzyć przelewem konto w Nest Banku. Ten jednak odrzucił przelew, bo konto z którego wysłano przelew było również otwarto przelewem. Sęk w tym, że otwarto je w Moim ING, a moja tożsamość była weryfikowana w oddziale podczas zakładania serwisu HaloŚląski i innego konta OKO a wraz z nim bankowości internetowej. Co zrobić w tej sytuacji?
Odpowiedz
0 Lajków
jakubus03
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
8
3
04-11-2017
Wiadomość 1 z 3 (13 278 wyświetleń)

Re: Konto w Moim ING

Jeżeli w oddziale potwierdziłeś swoje dane (np. przez dowód osobisty), to zostałeś w pełni zweryfikowany. Mając tzw. umowę ramową do zawierania umów przez bankowość możesz otwierać nowe produkty bez wizyty w naszym oddziale.

Trudno mi powiedzieć, dlaczego Nest Bank odrzucił Twój wniosek o otwarcie konta. Proszę, spróbuj skontaktować się jeszcze raz z Nest Bankiem.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
808
176
04-09-2015
Wiadomość 2 z 3 (13 196 wyświetleń)

Re: Konto w Moim ING

Być może weryfikowany jest jedynie status założenia konta, a nie aktualny stan potwierdzenia tożsamości.

Odpowiedz
0 Lajków
Użytkownik nie istnieje
Wiadomość 3 z 3 (12 624 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Saldo początkowe w OKO Bonus

Saldo początkowe jest określane na dany dzień i ten dzień zapisany jest w regulaminie promocji. 

12-04-2026
List mazalny z banku po spłacie kredytu hipotecznego

Po spłacie całego kredytu hipotecznego z tego co ustaliłem należy oczekiwać na tzw list mszalny, który jest podstawą do wykreślenia hipoteki z ksiąg wieczystych. Mam kilka pytań: 

1. ile się na ten lis

...

12-04-2026
Wpłatomat podczas wpłaty się zresetował - brak potwierdzenia i śladu transakcji

witam,

konto firmowe w ING mam od 2 miesięcy. Dzisiaj dokonywałem wpłaty 3000 zł we wpłatomacie oddziału ING przy ul. Krowoderskich Zuchów w Krakowie. Maszynka przyjęła pieniądze, następnie zwróciła 10

...

11-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy