Konta osobiste i firmowe

Odpowiedz

Re.: ING żąda bez wyraźnego powodu oświadczeń o źródłach pochodzenia majątku i środków pieniężnych

oto cały sens istnienia tej "społeczności" - niech się skarżą a my i tak nie odpowiemy - i co nam zrobicie?!

mmer
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
29
40
26-11-2020
Wiadomość 101 z 134 (22 583 wyświetleń)

Re.: ING żąda bez wyraźnego powodu oświadczeń o źródłach pochodzenia majątku i środków pieniężnych

Podczas wakacji 2023 z dziećmi za granicą, mnie i żonie zablokowali konto prywatne, nie mieliśmy możliwości zapłacenia za hotel, spełnienia podstawowych potrzeb dzieci. Czy to nie ku.......

Oto link do mojego opisu sytuacji: https://spolecznosc.ing.pl/-/Konta-osobiste-i-firmowe/Blokada-konta-prywatnego-z-powodu-braku-wypełn...
artsad8809
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
6
8
10-08-2023
Wiadomość 102 z 134 (22 264 wyświetleń)

Podczas wakacji 2023 z dziećmi za granicą, mnie i żonie zablokowali konto prywatne, nie mieliśmy możliwości zapłacenia za hotel, spełnienia podstawowych potrzeb dzieci. Czy to nie ku.......

Oto link do mojego opisu sytuacji: https://spolecznosc.ing.pl/-/Konta-osobiste-i-firmowe/Blokada-konta-prywatnego-z-powodu-braku-wypełn...

artsad8809
Doradca z ambicjami I
6
8
10-08-2023
Wiadomość 103 z 134 (22 264 wyświetleń)

Re: ING żąda bez jakiegokolwiek powodu oświadczeń o źródłach pochodzenia majątku i środków pienię...

artsad8809
Doradca z ambicjami I
6
8
10-08-2023
Wiadomość 104 z 134 (22 263 wyświetleń)

Re: ING żąda bez jakiegokolwiek powodu oświadczeń o źródłach pochodzenia majątku i środków pienię...

Witam

Mam ten sam problem. Jestem zatrudniony w USA i wysłałem im oświadczenie pochodzenia środków oraz umowę o pracę i nadal nie chcą mi odblokować konta. Dokumenty wysłałem na czas a oni od ponad 2 tyg blokują mi konto !! WSTYD. 

Dodatkowo w ich wymaganiach jest "tłumaczenie dokumentów u tłumacza przysięgłego" - czy to jest jakis żart? Czy ING za to zapłaci bo ich analitycy znają tylko j.polski czy jednak obarczy kosztami swoich klientów.

Jestem klientem ING od 15 lat i pierwszy raz dotyka mnie taka sytuacja a ich podejście udzerza w moją godność jako klienta. 

rafal123
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
3
06-09-2023
Wiadomość 105 z 134 (21 294 wyświetleń)

rafal123 abyśmy mogli sprawdzić status sprawy, to skontaktuj się z nami na czacie po zalogowaniu do Mojego ING. Sprawdzenie dokumentów nie powinna tyle trwać. 
Informacje o tym, dlaczego prosimy o dokumenty można znaleźć tutaj:
https://www.ing.pl/o-banku/kyc-poznaj-swojego-klienta 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1096
218
07-06-2017
Wiadomość 106 z 134 (20 895 wyświetleń)

[ Edytowane ]

kiedy czytam te okrągłe, polityczno-regulaminowo-poprawne teksty moderatora, to nie wiem, czy się śmiać czy płakać... a gdzie jest pomoc bo ponoć o to właśnie chodzi w idei tejże /sic!/ "społeczności", czyż nie?!

polecam ponowną lekturę mojego posta https://spolecznosc.ing.pl/-/Konta-osobiste-i-firmowe/ING-%C5%BC%C4%85da-bez-wyra%C5%BAnego-powodu-o... oraz zasięgnięcie opinii prawnej bo jakoś tak mi się zdaje, że niespodziewana blokada konta osobom w trudnej sytuacji /wczasy a być może wczasy zagraniczne/, to podstawa skutecznego pozwu cywilnego a może nawet znajdzie się jakiś rozsądny prokurator...

cóż - kiedyś polski Bank Śląski to była marka a teraz zostały jedynie pomarańczowe resztki i pogarda dla klienta... dla zainteresowanych polecam genezę całej tej szopki z terroryzmem i praniem pieniędzy, za którą ukarano ING BŚ ale dotyczyło to oligarchów z Rosji i Ukrainy a teraz kto obrywa od nadwrażliwego banku? a drobni ciułacze których konta mogą służyć do wyprania cirkaebałt 100 PLN gdy sama kara dla banku wynosiła /jeżeli się nie mylę/ 21 milionów czy coś koło a wyprano podobno kilkaset milionów...  dla dociekliwych polecam hasła do wyszukiwarki: spółki holenderskie Schildershoven i Tristane, The FinCEN Files, afera oligarchów... ciekawe jest także coś, co określa się mianem crashgate... nie dotyczy bezpośrednio bankowości ale etyczna strona tej afery potrafi wiele powiedzieć...

mmer
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
29
40
26-11-2020
Wiadomość 107 z 134 (20 678 wyświetleń)

Czy oni naprawdę zablokują nam wspólne konto z powodu przelewu na kilka tysi z innego banku? Poważnie pytam, bo jak tak to mam jeszcze kilka dni na wycofanie środków.

MrT
MrT
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
8
08-11-2023
Wiadomość 108 z 134 (18 735 wyświetleń)

Dobra mam ich w nosie, wycofuję środki. Uważam, że bank powinien zapewnić bezpieczeństwo finansów swoich wieloletnich, rzetelnych klientów, a zamiast tego zaczął straszyć i wszedł w rolę oprawcy. Klient boi się o to, że przez widzimisię analityka jego środki zostaną zablokowane. To się ktoś powinien w głowę popukać, bo doprowadzono do pewnego rodzaju absurdu.

MrT
MrT
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
8
08-11-2023
Wiadomość 109 z 134 (18 591 wyświetleń)

Mam podobny problem. Mieszkam w Meksyku od 11 lat, teraz chcą zebym przeslala umowę o pracę w jezyku polskim lub angielskim - przetlumaczoną z hiszpanskiego przez tlumacza przysięglego.

Konto zablokowane od 3 miesięcy i nie mam mozliwosci kontaktu z bankiem, poniewaz NIE WCZYTUJE SIE STRONA (bialy ekran). Nie wczytuje się z Chrome, z Safari, wczesniej udawalo się wejsc na strone banku z komorki - teraz juz tez sie nie da. czy ktos moze mi doradzic co zrobic, zeby  sie zalogowac? 

Dziękuję!

Danumarca
Doradca z ambicjami I
1
2
15-11-2023
Wiadomość 110 z 134 (18 046 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Re.: Limit zadłużenia

Skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Specjaliści z tego zakresu są dostępni w dni robocze od 8:00 do 16:00. Dostępne opcje w tej sytuacji możemy sprawdzić również pod numerem 32 357 00 77 w dn

...

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy