24-06-2018 12:45
Czy przy płatności karta kredytową za zakupy w Internecie (allegro czy sklep internetowy) są naliczane odsetki, czy można ich uniknąć tak jak w przypadku płatności bezgotówkowych w sklepie stacjonarnym?
25-06-2018 09:37
Płatność kartą w internecie (gdy podajesz dane z karty) traktujemy jako bezgotówkową. Zasada taka, jak w przypadku płacenia kartą w sklepie przez terminal płatniczy. Nie zapłacisz odsetek od tych transakcji pod warunkiem, że spłacisz całość zadłużenia na rachunku karty w terminie wyznaczonym na zestawieniu transakcji.
Pamiętaj jednak, że zasada dotyczy tylko tych płatności. Gdy wypłacisz gotówkę z bankomatu, zlecisz przelew z karty kredytowej - odsetki naliczamy od momentu zaksięgowania transakcji do spłaty całego zadłużenia na karcie kredytowej.
26-06-2018 18:43
Próbowałem zapłacić kartą za zakupy na Allegro, ale na kilka prób, każda płatność nie powiodła się..., pomimo, iż zostały podane wymagane dane karty.
27-06-2018 18:35
Proszę, sprawdź jeszcze swoje limity transakcyjne do karty kredytowej na płatność w internecie. Limit sprawdzisz i zmienisz w Moje ING – Moje finanse – Karta kredytowa – Limity.
Jeżeli będziesz miał limit na kwotę, która była wyższa niż płatność kartą, to musielibyśmy sprawdzić Twoje próby płatności. Proszę napisz do nas przez Moje ING – Wiadomości lub zadzwoń 32 357 00 12.
Czy ING planuje do swojej księgowości zaimplementować model działalności nierejestrowanej?
17-11-2024Z komunikatu wynika, że kwota nadpłaty jest ciągle za niska. Nie skrócisz okresu kredytowania, jeśli nie można obciąć przynajmniej jednej raty. A żeby można było obciąć jedną ratę, musisz nadpłacić pr
... 17-11-2024Popieram przedmówcę i z dużym rozczarowaniem przyjmuję taką wiadomość.
Widziałem również odpowiedź co do programu "Orlen w Portfelu".
Natomiast za każdym razem informacja od Banku brzmi "nie przystępuj
... 17-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
7 | |
1 | |
1 | |
1 | |
1 |