Odpowiedz

Limit zadłużenia proszę o wyjaśnienie

Witam mój problem polega na tym iż wziąłem debet w wysokości 1000, wykorzystałem 550 złoty. Na moim koncie pokazuje jeszcze że z limitu mogę wykorzystać jeszcze 450 złoty ale na dole pokazuje dostępne saldo -219 złoty. Na koncie po zaksięgowaniu debetu miałem 0. Nie mam pojęcia skąd to się wzięło. Czy po wpływie pieniędzy z wypłaty weźmie mi te 550 złoty do limitu i zabierze te -219 jako kwotę 550 złoty czy 769 złoty. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam.
Odpowiedz
0 Lajków
Nawrocik
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
02-09-2020
Wiadomość 1 z 3 (8 599 wyświetleń)

Re.: Limit zadłużenia proszę o wyjaśnienie

Odpowiedz
0 Lajków
Nawrocik
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
2
0
02-09-2020
Wiadomość 2 z 3 (8 590 wyświetleń)

Re: Re.: Limit zadłużenia proszę o wyjaśnienie

[ Edytowane ]

Saldo dostępne to rzeczywista kwota pieniędzy, jaką dysponujesz w danym momencie. Prezentujemy je pomniejszone o blokady dla płatności kartą. Wliczamy do niego również limit zadłużenia w koncie. Jeśli na Twoje konto wpłynie wynagrodzenie, automatycznie uzupełni ono wykorzystaną kwotę limitu - 528,59 zł (na bieżący dzień).

W saldzie bieżącym uwzględniamy wszystkie transakcje, które są już zaksięgowane. Nie wliczamy do niego limitu zadłużenia. Możliwe, że na koncie prezentujemy błędnie rozliczoną płatność. Tutaj, nie mam wglądu do Twoich danych w systemie. Abyśmy mogli to dla Ciebie wyjaśnić, proszę - napisz do nas przez czat, w Moim ING. Czatujemy od poniedziałku do piątku, od 8:00 do 24:00 oraz w soboty od 8:00 do 22:00. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaS
Były moderator
Były moderator icon
408
112
12-10-2015
Wiadomość 3 z 3 (8 523 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Negocjacja marzy

Dzien dobry,

Jestem w trakcie procesu rozpatrywania mojego wniosku o kredyt hipoteczny w ING - moj wniosek zostal wstepnie zaakceptowany i ING chce udzielic mi kredytu, musze tylko uzupelnic kilka dok

...

01-04-2025
Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

Ja nie rozumiem takiego działania. Tak jak by to celowo było robione. Ale może wizerunkowo jako marketingowy element dobrej oferty marżowej się to sprawdza. Potem może mają że już target na kwartał 1

...

01-04-2025
Re.: Kredyt hipoteczny - czas decyzji

Problem z ing jest taki, że oni podczas decyzji proszą kilka razy o jakiś dokument co przesuwa termin wydania decyzji o tygodnie.. zamiast zweryfikować w odpowiednim etapie wszystko co później pojedyn

...

01-04-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy