Odpowiedz

problem z zapisaniem potwierdzenia przelewu w pdf

Od kilku dni mam problem z zapisaniem potwierdzenia przelewu w pdf (próbowałam na róznych komputerach).Po pierwsze potwierdzenie ma inny wygląd niż dotychczas , pojawia sie przy nim informacja,że wystąpiły problemy z co najmniej jednym podpisem, po drugie przy próbie zapisania jako pdf pojawia sie komunikat,że dane wpisane w formularzu nie zostaną zapisane i można zapisać tylko niewypełnioną kopię formularza.Pozostaje tylko wydrukowanie. O co chodzi??

Odpowiedz
0 Lajków
Alicja
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
0
22-11-2016
Wiadomość 1 z 7 (11 039 wyświetleń)

Re.: problem z zapisaniem potwierdzenia przelewu w pdf

Problemy z certyfikatem rozwiązuje dodanie go do certyfikatów zaufanych.
Dodanie certyfikatu do zaufanych certyfikatów jest możliwe po otwarciu dokumentu PDF. Trzeba przejść do "podpisów".
W szczegółach podpisu proszę wybrać "Szczegóły zatwierdzenia". W nowym oknie proszę wybrać zakładkę "Zaufanie" i dodać do zaufanych certyfikatów.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
808
176
04-09-2015
Wiadomość 2 z 7 (11 006 wyświetleń)

Podczas działania zgodnie z powyższym opisem, pojawia się info: ,,Po zmianie ustawień zaufania wszelkie zmiany będa widoczne po zatwierdzeniu podpisów" - Kto ma zatwierdzić te podpisy?? Ponadto, zabezpieczenie programy acrobat informuje, że nie jest zalecane przyznawanie zaufania certyfikatom bezpośrednio z dokumentów. Hmm, czy tylko ja mam z tym problem ?:-))Będę wdzięczna za info.

Odpowiedz
0 Lajków
Alicja
Doradca z ambicjami I
4
0
22-11-2016
Wiadomość 3 z 7 (10 896 wyświetleń)

Odnowiliśmy certyfikaty bezpieczeństwa dla systemu Moje ING. Prosimy o sprawdzenie, czy problem dalej występuje?

---
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MarcinB
Były moderator
Były moderator icon
445
146
04-09-2015
Wiadomość 4 z 7 (10 846 wyświetleń)

Niestety problem nadal  istnieje.

Odpowiedz
0 Lajków
Alicja
Doradca z ambicjami I
4
0
22-11-2016
Wiadomość 5 z 7 (10 791 wyświetleń)

Prosimy o kontakt z nami przez telefon (32 357 00 69) lub wysłanie do nas wiadomości w tej sprawie przez bankowość internetową.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
808
176
04-09-2015
Wiadomość 6 z 7 (10 630 wyświetleń)

Tak zrobię, trochę ominęłam problem bo zapisałam pdf w wersji ,,zapisz niewypełniona kopię" , która zapisała się z wszystkimi danymi :-)

Odpowiedz
0 Lajków
Alicja
Doradca z ambicjami I
4
0
22-11-2016
Wiadomość 7 z 7 (10 622 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zablokowana gotówka

Dzis wieczorem wpłacają gotówkę przez blika bankomat zablokowal mi cala gotówkę, jestem bez środków do życia, pani na infolinii powiedziała, ze czas na rozpatrzenie to do miesiąca, nie moge pozwolić s...

13-04-2026
Re: List mazalny z banku po spłacie kredytu hipotecznego

1. Przygotowujemy dokumenty do 14 dni od spłaty i wysyłamy listem poleconym. W przesyłce będzie: oświadczenie Banku o zgodzie na wykreślenie hipoteki, kopia notarialna pełnomocnictwa (dla osoby, która

...

13-04-2026
Re: Wpłatomat podczas wpłaty się zresetował - brak potwierdzenia i śladu transakcji

Prosimy, skontaktuj się z naszą infolinią lub czatem w bankowości. Specjaliści firmowi są dla Ciebie dostępni w dni robocze od 8:00 do 17:00. Jeśli zależy Ci na czasie, powiedz o tym specjaliście reje

...

13-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy