11-04-2022 10:11
Dziękuję, jak widać mijają miesiące, a nadal zmian brak. Więc zachęcam inne osoby do podbijania tego posta
mam nadzieję, że będzie się pojawiać coraz więcej świadomych użytkowników internetu i jednak bank wdroży chociaż możliwość wyboru opcji logowania.
07-05-2022 09:45
Również proszę o zmianę. Myśl o logowaniu do ing powoduje u mnie dreszcze... i potem żyję w strachu, że sesja się skończy i będę musiał robić to jeszcze raz Zacząłem na poważnie rozważać uproszczenie hasła, żeby łatwiej dopasowywać litery do numerków...
Bardzo proszę o wprowadzenie możliwości zmiany sposobu logowania (choćby 2FA...).
Poza powyższym intefejs jest super. Pozdrawiam!
08-05-2022 09:51
Dziękujemy za sugestie.
12-06-2022 20:52 | Edytowano: 12-06-2022 21:01
O {PICKCHARS} już zostało tutaj wspomniane.
Inna metoda - narysujcie sobie na kartce pola, ponumerujcie je i wprowadźcie w to hasło. Będzie Wam zdecydowanie łatwiej. Tylko nie wpisujcie wprost tego hasła. Zaszyfrujcie je jakimś sobie znanym kluczem. Dla przykładu jeśli na kartce pojawia się cyfra nieparzysta to dodajecie do niej 1, a jeśli parzysta, to odejmujecie 2. Czyli np. na kartce macie zapisane w kratce 1 i 2 cyfry: 5 i 2, to wprowadzacie w maskowane hasło 6 i 0.
Innym rozwiązaniem może być podzielenie hasła. Powiedzmy 16 znaków w menadżerze haseł, a kolejne 16 na kartce (niekoniecznie kolejne - może być tak, że tu parzyste znaki, a tam nieparzyste). W żadnym miejscu nie ma kompletnego hasła - utrata kartki - minimalne ryzyko włamania, bo hasło niekompletne. Zhakowanie menadżera haseł - minimalne ryzyko włamania, bo hasło niekompletne.
Naprawdę nie ogarniam jak można mieć pomysł skracania hasła... przecież to są Wasze pieniądze. Gdybym wiedział, że na 100% coś uchroni mnie przed ich utratą, ale proces logowania będzie trwał 30 minut to kurczę... wolę 30 minut.
Jak dla mnie maskowanie hasła jest OK. I nie próbujcie tego zmieniać.
13-06-2022 00:59
To, że tobie nie przeszkadza logowanie się 30 minut do banku to świetnie! Ja mam trochę bardziej napięty grafik.
Poza tym nikt nie mówi tutaj o likwidacji takiego sposobu logowania, ale o dodaniu możliwości zmiany sposobu logowania!
Jakim cudem może to być takie skomplikowanie, dodajcie dodatkowo np. generowane kody 2FA oprócz sms...
Naszą aplikację udostępniamy stopniowo. Przeważnie do tygodnia wszyscy klienci powinni mieć dostęp do najnowszej wersji.
05-02-2023