Odpowiedz

Re: Re.: Pomysły: zmiana sposobu logowania

Dziękuję, jak widać mijają miesiące, a nadal zmian brak. Więc zachęcam inne osoby do podbijania tego posta 

mam nadzieję, że będzie się pojawiać coraz więcej świadomych użytkowników internetu i jednak bank wdroży chociaż możliwość wyboru opcji logowania. 

dawidd
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
9
11
01-04-2018
Wiadomość 11 z 15 (4 676 wyświetleń)

Również proszę o zmianę. Myśl o logowaniu do ing powoduje u mnie dreszcze... i potem żyję w strachu, że sesja się skończy i będę musiał robić to jeszcze raz Emotikon: Szczęśliwy Zacząłem na poważnie rozważać uproszczenie hasła, żeby łatwiej dopasowywać litery do numerków...

Bardzo proszę o wprowadzenie możliwości zmiany sposobu logowania (choćby 2FA...).

Poza powyższym intefejs jest super. Pozdrawiam! 

cpx
cpx
Doradca z ambicjami I
1
2
07-05-2022
Wiadomość 12 z 15 (4 290 wyświetleń)

Dziękujemy za sugestie.

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
354
68
18-01-2021
Wiadomość 13 z 15 (4 268 wyświetleń)

Re.: Pomysły: zmiana sposobu logowania

[ Edytowane ]

{PICKCHARS} już zostało tutaj wspomniane.

Inna metoda - narysujcie sobie na kartce pola, ponumerujcie je i wprowadźcie w to hasło. Będzie Wam zdecydowanie łatwiej. Tylko nie wpisujcie wprost tego hasła. Zaszyfrujcie je jakimś sobie znanym kluczem. Dla przykładu jeśli na kartce pojawia się cyfra nieparzysta to dodajecie do niej 1, a jeśli parzysta, to odejmujecie 2. Czyli np. na kartce macie zapisane w kratce 1 i 2 cyfry: 5 i 2, to wprowadzacie w maskowane hasło 6 i 0.

Innym rozwiązaniem może być podzielenie hasła. Powiedzmy 16 znaków w menadżerze haseł, a kolejne 16 na kartce (niekoniecznie kolejne - może być tak, że tu parzyste znaki, a tam nieparzyste). W żadnym miejscu nie ma kompletnego hasła - utrata kartki - minimalne ryzyko włamania, bo hasło niekompletne. Zhakowanie menadżera haseł - minimalne ryzyko włamania, bo hasło niekompletne.

Naprawdę nie ogarniam jak można mieć pomysł skracania hasła... przecież to są Wasze pieniądze. Gdybym wiedział, że na 100% coś uchroni mnie przed ich utratą, ale proces logowania będzie trwał 30 minut to kurczę... wolę 30 minut.

Jak dla mnie maskowanie hasła jest OK. I nie próbujcie tego zmieniać.

Odpowiedz
0 Lajków
Szkot
Zaprawiony analityk I
Zaprawiony analityk I icon
75
25
21-01-2016
Wiadomość 14 z 15 (3 670 wyświetleń)

Re.: Pomysły: zmiana sposobu logowania

To, że tobie nie przeszkadza logowanie się 30 minut do banku to świetnie! Ja mam trochę bardziej napięty grafik.

Poza tym nikt nie mówi tutaj o likwidacji takiego sposobu logowania, ale o dodaniu możliwości zmiany sposobu logowania!

Jakim cudem może to być takie skomplikowanie, dodajcie dodatkowo np. generowane kody 2FA oprócz sms...

dawidd
Doradca z ambicjami I
9
11
01-04-2018
Wiadomość 15 z 15 (3 659 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Brak dostępu do Archiwum dokumentów

Dzień dobry,

Zamknąłem dostęp do bankowości elektronicznej i wszystkie produkty w ING uprzednio w ww.. Powinnien otrzymałem dostęp do Archiwum, jednak podając email oraz numer telefonu, następnie otrzy

...

30-05-2023
Re: Re.: BLIK - konto firmowe oraz indywidualne

Dziękujemy za Twoją sugestię i opinię. Przyjrzymy się temu. Obecnie BLIK może być przypisany tylko do jednego konta, po zalogowaniu do Mojego ING możesz je zmienić 

29-05-2023
Re.: Wykup obligacji - podatek

Zysk z obligacji kupionych z dyskontem (np. po 99% wartości nominalnej) i utrzymanych do wykupu opodatkowany jest w sposób zryczałtowany, czyli podatek płacony jest przez biuro maklerskie. Klienci nie

...

29-05-2023
Najbardziej pomocni użytkownicy