Odpowiedz

Karta kredytowa w analizie wydatków

Jako wieloletni i zadowolony klient ING -- postanowiłem w ramach małych porządków przenieść tu też swoją kartę kredytową. Jakież było moje zaskoczenie, jak okazało się że "Analiza wydatków" nie bierze pod uwagę wydatków z tej karty. Zastanawiam się czemu - skoro  z bierze np. z karty wirtualnej. Co więcej - dane wydaje mi się są takie same, jak w przypadku karty debetowej.

Nie jest do dla mnie jakaś kluczowa funkcjonalność ale przyznam, że zacząłem coraz mocniej z niej korzystać bo fajnie poglądowo pokazuje na co idą pieniądze.

Dziwi mnie trochę ta sytuacja bo aż prosi się aby wszystko tu działało spójnie i jednolicie Emotikon: Szczęśliwy

R0b3r7
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
9
2
27-11-2021
Wiadomość 1 z 11 (13 943 wyświetleń)

Re: Karta kredytowa w analizie wydatków

Faktycznie analiza wydatków nie bierze pod uwagę danych z karty kredytowej. Do analizy uwzględniamy wszystkie konta osobiste w złotych oraz karty przedpłacone ( w tym wirtualne ), których jesteś właścicielem, a także konta i karty w PLN dodane do Mojego ING w ramach usługi Dodaj konto z innego banku.

Dziękujemy Ci jednak za Twoją opinię. Przekazałam ją do odpowiedniego działu i przyjrzymy się temuEmotikon: Szczęśliwy 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
NataliaKr
Moderator
Moderator icon
439
82
18-01-2021
Wiadomość 2 z 11 (13 862 wyświetleń)

Re: Karta kredytowa w analizie wydatków

Świetnie Emotikon: Szczęśliwy Obecnie cała analiza wydatków, oferowane przez Was budżetowanie itd nie mają w zasadzie zastosowania bo dane o wydatkach nie są realne bez wydatków z karty kredytowej, a akurat chwilowo z niej dzięki Apple Pay korzysta mi się całkiem wygodnie Emotikon: Szczęśliwy

Dzięki Emotikon: Szczęśliwy

Odpowiedz
0 Lajków
R0b3r7
Doradca z ambicjami I
9
2
27-11-2021
Wiadomość 3 z 11 (13 513 wyświetleń)

Re.: Karta kredytowa w analizie wydatków

Czy coś się ruszyło w tym temacie? Faktycznie zaskoczenie jest ogromne, że wydatków tych nie widać w analizie Emotikon: Smutny

Odpowiedz
0 Lajków
Klient-ING23
Doradca z ambicjami I
1
0
10-03-2023
Wiadomość 4 z 11 (12 009 wyświetleń)

Re: Re.: Karta kredytowa w analizie wydatków

Dziękujemy za Wasze głosy. Cieszy nas to, że korzystacie z analizy wydatków. Wierzymy, że wspiera Was w kontrolowaniu codziennych wydatków. Tak jak zauważyliście wydatki z karty kredytowej nie są w niej jeszcze uwzględniane. Planujemy rozszerzenie analizy wydatków o wydatki z karty kredytowej, ale na ten moment nie możemy zadeklarować konkretnego terminu udostępnienia tej zmiany.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
MonikaC
Moderator
Moderator icon
649
122
04-09-2015
Wiadomość 5 z 11 (11 683 wyświetleń)

Dzień dobry,

chciałem się zapytać czy jest może jakaś aktualizacja w w/w temacie.

Na prawdę bardzo brakuje mi tej funkcjonalności.

Odpowiedz
0 Lajków
Maciej4
Doradca z ambicjami I
3
0
06-11-2023
Wiadomość 6 z 11 (9 712 wyświetleń)

Odpowiedz
0 Lajków
agalis
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
06-11-2023
Wiadomość 7 z 11 (9 648 wyświetleń)

Odpowiedz
0 Lajków
agalis
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
06-11-2023
Wiadomość 8 z 11 (9 642 wyświetleń)

Zdajemy sobie sprawę z Waszych potrzeb i tego, że ta funkcjonalność jest dla Was ważna. Mamy w planach rozszerzenie Analizy wydatków o wydatki z karty kredytowej. Niestety na ten moment nie jesteśmy w stanie zadeklarować konkretnego terminu udostępnienia takiej zmiany.

-----------------
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MateuszS
Moderator
Moderator icon
181
37
02-09-2021
Wiadomość 9 z 11 (9 004 wyświetleń)

Re.: Karta kredytowa w analizie wydatków

Dzień dobry,
chciałem się zapytać czy może coś się zmieniło w wyżej wspomnianym temacie?
Odpowiedz
0 Lajków
Maciej4
Doradca z ambicjami I
3
0
06-11-2023
Wiadomość 10 z 11 (5 011 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO Bonus na Start promocja do 21.08 do 1.10.2024

Witam

Czy ktoś z państwa korzysta z Promocji OKO na start trwajaca od 21.08 do 1.10 ? 

Czy dla OKO zalozonych w tym przedziale czasowych podwyzszone oprocentowanie i oprocentowanie premiowe jest widocz

...

18-12-2024
Re.: Najem długoterminowy samochodu

Najlepiej to zobacz sobie gdzie ma place masterlease, wybierz się tam stacjonarnie, zobacz jakie mają samochody na wynajem. Na stronie możesz sobie mniej więcej przeliczyć, ile Cię to będzie kosztował...

18-12-2024
Kredyt hipoteczny

Witam.  Jestem na etapie kupna działki.  Dojazd do działki jest droga prywatna . Po rozmowie z właścicielem będzie służebność dojazdu do działki.  Podczas załatwiania kredytu hipoteczne powiedziałem ż...

18-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy