Odpowiedz

Re.: Infolinia bezpieczeństwa to jakaś kpina

analogiczna sytuacja, o 20:36 zadzwonił automat krypto, rozłączyłem się natychmiast, 2 minuty później SMS od banku o blokadzie konta, kilka godzin później kolejny że konto odblokowane ale wcale tak nie jest, infolinia nie odbiera, parodia

Odpowiedz
0 Lajków
spaceburak
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
1
0
01-02-2026
Wiadomość 21 z 24 (1 138 wyświetleń)

Re: Infolinia bezpieczeństwa to jakaś kpina

Trwają zmasowane ataki telefoniczne na klientów banków, w których oszuści manipulują klientami do wykonywania transakcji. Blokady, które nastąpiły, były prewencyjne, aby nie dopuścić do wykonania przez klienta oszukańczych transakcji za namową oszusta. Mamy wykupiony szereg usług i narzędzi oraz współpracujemy z podmiotami zajmującymi się bezpieczeństwem w celach reagowania na incydenty i zapewnienia bezpieczeństwa. Robimy to w dobrej wierze, aby klient nie został oszukany, zmanipulowany i ostatecznie nie doszło do kradzieży jego środków z konta. Niestety nie możemy udzielać bardziej szczegółowych informacji o naszych mechanizmach z uwagi na tajemnicę bankową oraz tajemnicę przedsiębiorstwa. 
Zachęcamy do śledzenia komunikatów bezpieczeństwa na naszej stronie:
https://www.ing.pl/indywidualni/bankowosc-internetowa-mojeing/bezpieczenstwo-finansow 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1144
226
07-06-2017
Wiadomość 22 z 24 (950 wyświetleń)

Zaawansowane narzędzia to oczywiście super sprawa, ale polegliście całkowicie na kontakcie z klientem (zero gwiazdek wam tu przyznaję). Konto zablokowane, aby się dowiedzieć co z twoimi pieniędzmi dzwoń na jakąś infolinię albo idź do placówki. Fajnie, ale jest sobota, wieczór, weekend. Na infolinii nie da się przebić do kogoś, kto udzieli jakichkolwiek informacji. A co gdybym był na wakacjach, za granicą? Bank powinien dawać poczucie bezpieczeństwa, być usługą, a nie ciągłym powodem do zmartwień. Po tym incydencie stwierdziłem, że może jednak dam drugą szansę i na razie zostawię to konto. Ale - 2 tygodnie później przyszło powiadomienie: przejdź procedurę KYC, masz na to 2 tygodnie, albo zablokujemy ci możliwość korzystania z konta. Serio? Ja mam dość.

Odpowiedz
0 Lajków
devil82
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
5
2
31-01-2026
Wiadomość 23 z 24 (748 wyświetleń)

Tylko zamykacie placówki szybciej niż rząd zmienia zdanie, więc nie oczekujcie miłości do was teraz.
Po skasowaniu placówki w moim mieście do najbliższej mam 50km.
Więc mega mnie cieszy fakt ze nie dotknął mnie ten problem.

Odpowiedz
0 Lajków
rogacz88
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
7
0
29-09-2017
Wiadomość 24 z 24 (600 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Problem z logowaniem w aplikacji przy użyciu klucza U2F

Dzień dobry.

Bardzo dziękuję za pomoc.
Rzeczywiście pomogło wyczyszczenie Google Play services. Mogę ponownie zalogować się starymi kluczami.
Ale nowego klucza dodać niestety nie mogę.
Wyskakuje błąd w ap...

03-04-2026
Re: Problem z logowaniem w aplikacji przy użyciu klucza U2F

Dodanie pierwszego klucza musi być zautoryzowane np. kartą na urządzeniu z NFC lub w placówce lub przez mObywatela. Każdy kolejny klucz klient może aktywować samodzielnie w Moim ING. Aby to zrobić, na

...

03-04-2026
Re.: Wprowadzenie Samsung Pay

Minęło prawie pół roku i cisza w kwestii wprowadzenia Samsung Pay ( Samsung Wallet). Samsung wprowadził promocje na swoje produkty i oferuje gratisy po wykonaniu kilku płatności samsung Wallet ale cóż...

02-04-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy