01-02-2026 01:29
analogiczna sytuacja, o 20:36 zadzwonił automat krypto, rozłączyłem się natychmiast, 2 minuty później SMS od banku o blokadzie konta, kilka godzin później kolejny że konto odblokowane ale wcale tak nie jest, infolinia nie odbiera, parodia
09-02-2026 16:06
Trwają zmasowane ataki telefoniczne na klientów banków, w których oszuści manipulują klientami do wykonywania transakcji. Blokady, które nastąpiły, były prewencyjne, aby nie dopuścić do wykonania przez klienta oszukańczych transakcji za namową oszusta. Mamy wykupiony szereg usług i narzędzi oraz współpracujemy z podmiotami zajmującymi się bezpieczeństwem w celach reagowania na incydenty i zapewnienia bezpieczeństwa. Robimy to w dobrej wierze, aby klient nie został oszukany, zmanipulowany i ostatecznie nie doszło do kradzieży jego środków z konta. Niestety nie możemy udzielać bardziej szczegółowych informacji o naszych mechanizmach z uwagi na tajemnicę bankową oraz tajemnicę przedsiębiorstwa.
Zachęcamy do śledzenia komunikatów bezpieczeństwa na naszej stronie:
https://www.ing.pl/indywidualni/bankowosc-internetowa-mojeing/bezpieczenstwo-finansow
07-03-2026 20:07
Zaawansowane narzędzia to oczywiście super sprawa, ale polegliście całkowicie na kontakcie z klientem (zero gwiazdek wam tu przyznaję). Konto zablokowane, aby się dowiedzieć co z twoimi pieniędzmi dzwoń na jakąś infolinię albo idź do placówki. Fajnie, ale jest sobota, wieczór, weekend. Na infolinii nie da się przebić do kogoś, kto udzieli jakichkolwiek informacji. A co gdybym był na wakacjach, za granicą? Bank powinien dawać poczucie bezpieczeństwa, być usługą, a nie ciągłym powodem do zmartwień. Po tym incydencie stwierdziłem, że może jednak dam drugą szansę i na razie zostawię to konto. Ale - 2 tygodnie później przyszło powiadomienie: przejdź procedurę KYC, masz na to 2 tygodnie, albo zablokujemy ci możliwość korzystania z konta. Serio? Ja mam dość.
07-03-2026 21:55
Tylko zamykacie placówki szybciej niż rząd zmienia zdanie, więc nie oczekujcie miłości do was teraz.
Po skasowaniu placówki w moim mieście do najbliższej mam 50km.
Więc mega mnie cieszy fakt ze nie dotknął mnie ten problem.
Tylko zamykacie placówki szybciej niż rząd zmienia zdanie, więc nie oczekujcie miłości do was teraz.
Po skasowaniu placówki w moim mieście do najbliższej mam 50km.
Więc mega mnie cieszy fakt ze nie dotk
Zaawansowane narzędzia to oczywiście super sprawa, ale polegliście całkowicie na kontakcie z klientem (zero gwiazdek wam tu przyznaję). Konto zablokowane, aby się dowiedzieć co z twoimi pieniędzmi dzw
... 07-03-2026Ofertą kredytów hipotecznych oraz informacjami dotyczącymi wnioskowania zajmują się nasi eksperci hipoteczni w placówkach banku. Na kontakt z osobami zajmującymi się kredytami hipotecznymi możesz umów
... 07-03-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 14 | |
| 13 | |
| 12 | |
| 8 | |
| 5 |