28-04-2020 15:07
Witam,
proszę o pomoc w utworzeniu poprawnego pliku PLI dla płatności Split Payment. Obecnie utworzony przeze mnie plik, podczas próby importu do paczki przelewów, krzyczy Nieprawidłowy format Elixir ...
Przejrzałem dokumentację, sprawdziłem już chyba wszystko ... albo już nie widzę swojego błędu ... dlatego proszę o pomoc kogoś obeznanego w temacie aby zerknął w strukturę mojego pliku
29-04-2020 11:20
29-04-2020 21:19
Jeśli korzystacie z Mojego ING, to obecnie nie mamy możliwości dodania przelewów split payment do paczki 😥
08-10-2020 07:31
A kiedy będziecie mieć taką możliwość? Przecież tak się nie da pracować.
Bez potrzeby marnowany czas. Każdy przelew trzeba ręcznie wprowadzać. Przy dwudziestu przelewach to nieraz pół dnia schodzi ponieważ jakiś inteligentny "ekspert" ustawił sesję na 5 minut. Nieraz zadzwoni tel. i jak się nie zdążyło dodać przelewu to trzeba zaczynać od nowa. Dodatkowo przelewów "split payment" nie można edytować.
09-10-2020 10:51
Nie mam dokładnej informacji, kiedy ta funkcja pojawi się w naszym systemie. Jeśli będziemy ją wprowadzać, będziemy o tym pisać z wyprzedzeniem.
Zapisałam Twoje uwagi w tej sprawie.
27-10-2021 08:56
Minął rok a w parabanku nic się nie zmieniło...
Funkcjonalności dla plebsu, nie było, nie ma i nie będzie!
28-10-2021 09:01
Pracujemy nad wprowadzeniem możliwości importowania transakcji split payment w paczkach przelewów. Jak tylko uda nam się udostępnić taką funkcję, będziemy informować. Na ten moment nie jestem w stanie podać więcej szczegółów
05-02-2022 14:41
Proszę o dopisanie kolejnego użytkownika, który jest zdziwiony brakiem takiej funkcjonalności i zmuszony do wykonywania niepotrzebnej, ręcznej roboty. Rozumiem, że klienci biznesowi (duże firmy) mają zazwyczaj więcej przelewów (więc dostali taką funkcjonalność), ale to nie oznacza, że osoby fizyczne prowadzące działalność mają za karę klepać przelewy ręcznie i zatwierdzać każdy przelew pojedynczo. Aktualnie alternatywne rozwiązanie to zaimportowanie przelewów jako normalne przelewy (bez funkcji podzielonej płatności), ale po pierwsze znacznie zwiększa to ryzyko podatkowe, a po drugie w niektórych przypadkach będzie niezgodne z prawem. Wątpię aby ktoś był z takiej opcji zadowolony.
P.S. Komunikat "Nieprawidłowy format Elixir" jest niezgodny z prawdą, ponieważ plik wrzucany przez użytkownika jest w prawidłowym formacie (zgodnym ze standardem Elixir) - to system nie potrafi sobie z tym poradzić.
06-02-2022 14:47
Przekazałam Twoją wiadomość do odpowiedniego zespołu. Jak będziemy mieć jakieś informacje w tej sprawie, to na pewno damy znać.
18-09-2022 13:46
Wiadomo już kiedy dodadzą Państwo tą funkcjonalność? Temat ciągnie się od kilku lat.
U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem w aplikacji
04-11-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
24 | |
13 | |
13 | |
7 | |
6 |