Odpowiedz

Problem z płatnościami zbliżeniowymi BLIK

Witajcie.
Mam od jakiegoś czasu problem przy każdej próbie płatności zbliżeniowo blikiem. Mianowicie, przy próbie zapłacenia smartfonem zawsze najpierw odblokowuję ekran odciskiem palca (taki jest wymóg dla BLIK), następnie przykładam telefon do terminala i zamiast potwierdzenia z zieloną ikonką na ekranie pojawia się na ekranie prośba o odblokowanie ekranu wzorem lub odciskiem palca - mimo że, jak wspomniałem, ekran został już odblokowany. Jest to o tyle irytujące, że czasami nawet po przyłożeniu palca i tak o to prosi ponownie. Trzeba telefon oddalić od terminala, zablokować go i znów odblokować i wtedy płatność przechodzi. Dla testu zmieniłem płatności zbliżeniowe na kartę Visa i wtedy działa bez problemu.
Moja dziewczyna która ma smartfon innej marki ma ten sam problem, także wiem że to nie jest problem jedynie u mnie. Czy to jest znany problem i zostanie naprawiony?
Odpowiedz
0 Lajków
LukaszING
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
19
4
20-02-2018
Wiadomość 1 z 2 (39 wyświetleń)

Re: Problem z płatnościami zbliżeniowymi BLIK

Nie mieliśmy wcześniej zgłoszeń w tym temacie. Przekazaliśmy informację do działu technicznego z prośbą o sprawdzenie. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1151
226
07-06-2017
Wiadomość 2 z 2 (20 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Problem z płatnościami zbliżeniowymi BLIK

Nie mieliśmy wcześniej zgłoszeń w tym temacie. Przekazaliśmy informację do działu technicznego z prośbą o sprawdzenie. 

16-06-2026
Problem z płatnościami zbliżeniowymi BLIK

Witajcie.
Mam od jakiegoś czasu problem przy każdej próbie płatności zbliżeniowo blikiem. Mianowicie, przy próbie zapłacenia smartfonem zawsze najpierw odblokowuję ekran odciskiem palca (taki jest wymó...

16-06-2026
Re: Notoryczne problemy z wypłatami SWE

Abyśmy mogli to zgłosić do Planet Cash z prośbą o sprawdzenie, to proszę, wskaż nam lokalizację jednego z urządzeń, z których korzystałeś.  Jeśli możesz, to podaj nam też przybliżoną datę i godzinę, k

...

16-06-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy