Aplikacja mobilna

Odpowiedz

Problem z płatnością zbliżeniową Google Pay NFC

Dzień dobry,

Od 29 czerwca 2026 r. ING wycofało usługę „Visa w telefonie” działającą w aplikacji Moje ING i od tamtej pory nie mogę płacić telefonem.

Problem w tym, że od zawsze płacę za pomocą Google Pay/Google Wallet, gdzie mam dodaną kartę ING Visa, a nie z opcji Visa Pay, czy przez aplikację "Moje ING".

Mam telefon:
Model POCO X6 Pro 5G

Wersja Android 16

Próbowałem już:

Resetować telefon.

Usuwać i dodawać ponownie kartę w Google Pay.

Usuwać i dodawać kartę przez aplikację ING.

Używałem opcji "Przywróć funkcjonalność NFC" w telefonie.

Płatność domyślna w telefonie jest ustawiona na Google Pay.

Karta ING w telefonie była ustawiona jako domyślna.

Podczas próby płatności nic się nie dzieje i dostaję tylko notyfikację z ING, że funkcja płatności przez telefon jest wyłączona, natomiast po wejściu w notyfikację jest jasna informacja, że płatności Google Pay i Apple Pay dalej działają.

Płatność kartą w telefonie to najbezpieczniejsza metoda, więc jest to moja jedyna forma płatności kartą. Teraz korzystam z karty innego banku w telefonie, a w ING zapewne będę jeszcze płacił karę 10 zł miesięcznie za niekorzystanie z karty ING, która nie działa.

Bardzo proszę o pomoc.

Odpowiedz
0 Lajków
MattikkMLG
Nowy w branży I
Nowy w branży I icon
1
0
06-07-2026
Wiadomość 1 z 1 (18 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Problem z płatnością zbliżeniową Google Pay NFC

Dzień dobry,

Od 29 czerwca 2026 r. ING wycofało usługę „Visa w telefonie” działającą w aplikacji Moje ING i od tamtej pory nie mogę płacić telefonem.

Problem w tym, że od zawsze płacę za pomocą Google

...

06-07-2026
Re: Re.: Wypłata BLIKiem, pieniądze zniknęły z konta, a bankomat nie wydał pieniędzy.

Jeśli masz nagranie z tej sytuacji, warto je dołączyć do reklamacji. Będzie ono dla nas dodatkową informacją, jednak ostateczne rozstrzygnięcie opieramy przede wszystkim na zapisach technicznych trans

...

04-07-2026
Re.: Wypłata BLIKiem, pieniądze zniknęły z konta, a bankomat nie wydał pieniędzy.

Czy gdyby klient filmował smartfonem taką operację przy bankomacie to byłby dowód dla banku?

04-07-2026
Najbardziej pomocni użytkownicy