06-07-2026 18:00
Dzień dobry,
Od 29 czerwca 2026 r. ING wycofało usługę „Visa w telefonie” działającą w aplikacji Moje ING i od tamtej pory nie mogę płacić telefonem.
Problem w tym, że od zawsze płacę za pomocą Google Pay/Google Wallet, gdzie mam dodaną kartę ING Visa, a nie z opcji Visa Pay, czy przez aplikację "Moje ING".
Mam telefon:
Model POCO X6 Pro 5G
Wersja Android 16
Próbowałem już:
Resetować telefon.
Usuwać i dodawać ponownie kartę w Google Pay.
Usuwać i dodawać kartę przez aplikację ING.
Używałem opcji "Przywróć funkcjonalność NFC" w telefonie.
Płatność domyślna w telefonie jest ustawiona na Google Pay.
Karta ING w telefonie była ustawiona jako domyślna.
Podczas próby płatności nic się nie dzieje i dostaję tylko notyfikację z ING, że funkcja płatności przez telefon jest wyłączona, natomiast po wejściu w notyfikację jest jasna informacja, że płatności Google Pay i Apple Pay dalej działają.
Płatność kartą w telefonie to najbezpieczniejsza metoda, więc jest to moja jedyna forma płatności kartą. Teraz korzystam z karty innego banku w telefonie, a w ING zapewne będę jeszcze płacił karę 10 zł miesięcznie za niekorzystanie z karty ING, która nie działa.
Bardzo proszę o pomoc.
Dzień dobry,
Od 29 czerwca 2026 r. ING wycofało usługę „Visa w telefonie” działającą w aplikacji Moje ING i od tamtej pory nie mogę płacić telefonem.
Problem w tym, że od zawsze płacę za pomocą Google
... 06-07-2026Jeśli masz nagranie z tej sytuacji, warto je dołączyć do reklamacji. Będzie ono dla nas dodatkową informacją, jednak ostateczne rozstrzygnięcie opieramy przede wszystkim na zapisach technicznych trans
... 04-07-2026| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 4 | |
| 3 | |
| 2 | |
| 2 | |
| 2 |