Odpowiedz

Podejrzany mail od banku

[ Edytowane ]

Dzień dobry.

Dostałam dzisiaj takiego oto maila:

Szanowny Kliencie,

Nasz system wykrył, że nie masz zainstalowanej naszej aplikacji zabezpieczającej na swoim urządzeniu mobilnym. Z tego powodu Twoje konto zostało zablokowane. Wykonaj zalecane kroki, aby usunąć blokadę. Wszystkie blokady zostaną ponownie zniesione po ich wykonaniu.

Do strony głównej

Dziękujemy za zrozumienie i prosimy o wybaczenie niedogodności.

Z poważaniem
ING Centrum Obsługi Klienta

© 2022 ING Bank Śląski S.A.

Wysłany z adresu:  ingbank@analquim.com 
Odpowiedz
0 Lajków
AYouness
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
29-12-2022
Wiadomość 1 z 3 (2 160 wyświetleń)

Re: Podejrzany mail od banku

To nie jest wiadomość od nas. Jest to próba wyłudzenia danych. Jeśli kliknęłaś w link zawarty w mejlu, prosimy skontaktuj się niezwłocznie z naszą całodobową infolinią +48 32 357 00 69.

Informacje o tego typu próbach wyłudzeń opisaliśmy też na naszej stronie: https://www.ing.pl/aktualnosci/bankowosc-elektroniczna?news_id=1105917-oszusci-wysylaja-mejle-podszy... 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
KarolinaM
Moderator
Moderator icon
545
122
19-03-2018
Wiadomość 2 z 3 (2 159 wyświetleń)

Re: Podejrzany mail od banku

Odpowiedz
0 Lajków
pirates69
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
11
0
26-01-2023
Wiadomość 3 z 3 (1 608 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
..Nie możesz teraz skrócić okresu kredytowania Zrobisz to, gdy zakończymy poprzedni wniosek ...

Taki komunikat dostałam dzisiaj  po nadpłacie kredytu hipotecznego , Dodam ,że wczoraj równiez zrobiłam nadpłatę i bez problemu skróciłam o 3 mc . Dzisiejsza nadpłata to równowartość dwóch rat kapitał

...

08-12-2023
Re: Re.: Zmiana wyglądu panelu moje ing.

A jeszcze jedno. Ile jest rubryk w pismach urzędowych do podawania nr konta? Stosujemy tam spacje? Nie ulepszajcie na siłę tego, co nie potrzeba. Może PESEL też podzielicie?

08-12-2023
Re: Re.: Zmiana wyglądu panelu moje ing.

Już myślałem, że nie będzie problemów, ale nie. Jak mówię lepsze jest wrogiem dobrego. Nie mogę poprawnie wpisać nr konta robiąć przelew. Zrobiliście podział na segmenty liczbowe. Dwie pierwsze, przer

...

08-12-2023
Najbardziej pomocni użytkownicy