30-04-2020 18:59
01-05-2020 12:42
Instalatora w Sklepie Play przez mojego smartfona nie widzę.
Przez komputer widzę, odpalam i co czytam?
"Ten element jest niezgodny z twoim urządzeniem".
Albo jeszcze za wcześnie, albo lipa.
01-05-2020 17:58
Jeszcze nie usunęliśmy tej usterki - nadal nad nią pracujemy.
Przepraszamy, że to tak długo trwa.
03-05-2020 11:52
Wy pracujcie, a ja skacze na marshmallow'a
11-05-2020 13:00
12-05-2020 09:52
Pracujemy nad rozwiązaniem. Przyczyną tego błędu „WPR” jest długi czas ładowania danych.
W tej sytuacji poczekaj proszę dłużej na załadowanie danych (wtedy aplikacja się uruchamia).
15-05-2020 13:27
Nadal nie działa. Oczekuję około 5 minut i wyrzuca błąd WRP0000.
15-05-2020 20:27
Nie tylko "dzisiejsza aktualizacja" (30.04) ale i obecnie (po 2 tygodniach) - nic się nie zmieniło.
Nie wiem po co to "lanie wody" skoro wiecie, że trzeba poprawić instalator by obsługiwał urządzenia z Androidem 5.
Jak już pisałem parę tygodni temu tak i dziś, gdy odpalam instalator z lapka to jest info, że będzie działać od Androida 6.
Przecież w sklepie Play nawet niewidoczny jest instalator ze smartfona z Androidem 5 - chyba, że turecki, ale dziękuję!
31-05-2020 11:01
Witam,
chciałam się dowiedzieć czy w ogóle są prowadzone jakieś prace w kierunku uruchomienia aplikacji dla każdego klienta? Mija już kolejny miesiąc kiedy nie mogę się zalogować do aplikacji na telefonie i przyznam że już poważnie zaczyna mnie to frustrować !!!! Zewsząd atakują mnie reklamy ING mówiące o tym jakie to bank możliwości stwarza ażeby klienci mogli być mobilni, może watro nadmienić że tylko dla wybranych posiadających taki a nie inny system na telefonie. Chciałabym usłyszeć jednoznaczną odpowiedź. Czy zamierzają Państwo tak uaktualnić aplikację żeby każdy klient mógł z niej korzystać, czy już zarzucili Państwo ten temat?
01-06-2020 11:10
@agnes1 wgraliśmy poprawkę pozwalającą na instalację i aktualizację aplikacji. W sytuacji dłuższego pobierania danych pokazuje się loader (procentowy wskaźnik ładowania danych). Proszę usuń poprzednie wersje aplikacji i pobierz ją ponownie. Instalację rozpocznij od ponownego uruchomienia telefonu po usunięciu starej wersji aplikacji.
Nie mogę zalogować się do aplikacji banku. Po wejściu na stronę logowania, przez pewien czas widać kółko ładowania, a po chwili biała strona.
W konsoli jest błąd jak w załączniku. Próbowałem w oknie in
... 05-02-2025Tak z ciekawości - po co w wielu miejscach na Waszej stronie www pojawiła się podkreślona czcionka?
Moim zdaniem wygląda to okropnie. W pierwszej chwili myślałem, że się Wam style do końca nie wczytały
... 04-02-2025