Odpowiedz

Re: Re.: Apple Pay

Panowie i panie prawda jest dla banku ING jest bardziej dobijająca. ING w niejednym artykule i nawet tu na forum informował że jak tylko pojawi się możliwość będą prowadzić rozmowy o jak najszybszym wprowadzeniu ApplePay dla swoich klientów. Pierwszy temat na forum pojawił jak ApplePay wchodziło dopiero do Europy i jak pamiętam pracownik banku odpisał tu na forum że jak tylko będzie wprowadzane bank będzie pierwszy do prowadzenia rozmów. W wielu informacjach prasowych pracownicy banku informowali o zaawansowanych rozmowach z Apple o ich płatności i ponownie szybkie wprowadzenie dla swoich klientów i jak pamiętam jako argument było podawane że ING jest przygotowane od dawna na ten system płatności i to tylko decyzja Apple kiedy można uruchomić usługę. Takich informacji można podawać wiele i to tylko świadczy o tym jak ING podchodzi do swoich klientów a brak informacji z ich strony to próba rozłożenia po kościach tej sprawy z czasem umilknie i problem zniknie. 

Adi
Adi
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
20
4
15-06-2018
Wiadomość 151 z 573 (21 996 wyświetleń)

Poczytajcie sobie wypowiedzi od 2016 roku Emotikon: Mrugający Kilka wybranych https://twitter.com/ingbankslaski/status/779070055292297217

Niech BLIK będzie z wami...

---
Lemur
Odpowiedz
0 Lajków
LEMUR
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
44
16
20-06-2018
Wiadomość 152 z 573 (21 776 wyświetleń)

Wstyd i hańba na infolinii ing mówią że niewiadomo kiedy wprowadzą Apple Pay i czy w ogóle będzie. To jest jakaś kpina dlaczego użytkownicy androida moga mieć a ci co mają iphone nie mają. O ile byłem zadowolony z banku do tej pory to przez brak tej usługi jak już wcześniej wspominałem raczej będę zmuszony z usług tego banku zrezygnować. Najgorsze to ze ing może niemieć nigdy Apple Pay .Wstyd i hańba aby tak poważny bank jak ing  nie miał tak prostej i wygodnej usługi.

Odpowiedz
0 Lajków
kornelgora
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
5
2
19-06-2018
Wiadomość 153 z 573 (13 024 wyświetleń)

Nie pozostaje odpowiedzieć nawiązując do „rutynowej” formułki.

Obecnie rozważam uruchomienie drugiego rachunku w banku wspierającym Apple Pay, być może również zmianę banku, natomiast nie wykluczam powrotu do ING Bank Śląski w przyszłości w pełnej funkcjonalności.

---
Lemur
Odpowiedz
0 Lajków
LEMUR
Doradca z ambicjami III
Doradca z ambicjami III icon
44
16
20-06-2018
Wiadomość 154 z 573 (12 987 wyświetleń)

[ Edytowane ]

A jakich Wy informacji oczekujecie? Zarząd czy też grono menedżerskiej milczy, więc "zwykły" pracownik ING nie posiada takich informacji.  Moja znajoma ma konto w Millenium i oni też nie wiedzą, czy będzie w ogóle a jeśli będzie to kiedy.

Żaden pracownik nie wie w ING kiedy będzie Apple Pay czy też czy będzie w ogóle, więc co ma mówić? Nie będzie przecież ściemniał.

Wielu teraz odejdzie z ING dla samej zasady. Wielu ze złości. Już pisałem - to jest największa wizerunkowa wtopa ING od lat, jak nie największa.

Jak napisałem - we wrześniu wchodzi  Apple Pay w PKO BP. Jeśli do tego czasu nie będzie jakieś konkretnej informacji z ING o Apple Pay, to zabieram zabawki swoje i zamykam konto w ING. Pewnie wrócę do mBanku, bo innej alternatywy nie widzę. BZWBK raczej nie wchodzi w rachubę (chociaż to nr 2 na liście), tym bardziej Raiffeisen (który jest na sprzedaż) czy też BGŻ.

A i przy okazji również pożegnam się ze społecznością ING, bo jak będę w innym banku to udzielanie się  tutaj sensu nie będzie miało żadnego.

Więc szanowne ING. Czekam na konkrety do końca września.

Mnie w tym banku nic nie trzyma, co najwyżej przyzwyczajenie. Obecnie praktycznie wszystkie nowoczesne rozwiązania (w tym kartę wielowalutową) posiadają lub zaraz będą mieć BZWBK oraz mBank ((mBank: BLIK, Android Pay, logowanie odciskiem palca, nowoczesny system transakcyjny z funkcją wyszukiwania w historii jak u Was, kategoryzacja obciążeń na koncie wraz z możliwością edycji (do dzisiaj w ING tego nie ma), wiadomości PUSH operacji, płatności zbliżeniowe w czasie rzeczywistym, darmowe bankomaty za opłatą (BLIK za darmo w każdym a nie tylko jeden w miesiącu), możliwość posiadania wg własnego widzimisia karty debetowej VISA lub MC, CashBack (w BZWBK koszą 1,50zł) mSaver, OKO itd itp a przede wszystkim co u was brakuje - APPLE PAY))

viggen
Główny rachmistrz II
Główny rachmistrz II icon
352
59
03-02-2016
Wiadomość 155 z 573 (12 935 wyświetleń)

[ Edytowane ]
Przy okazji
Zauważyłem w komentarzach, ze face id działa już w BzWbk. Nie posiadam iPhone X
Czy w Ing jest face id do aplikacji ?
Ktoś kto ma mBank może potwierdzić czy w mbank działa ?

Przeleciałem również fanpage banków które wprowdzily Apple Pay
Naliczyłem czytając wybiórczo ponad 150 komentarzy od dwóch dni ludzi którzy napisali w stylu: „Witam w Waszym banku, pożegnałem ING”

Jak tak dalej pójdzie to w waszym banku nikt z Apple nie zostanie i w ogóle tego nie uruchomicie......
Odpowiedz
0 Lajków
viggen
Główny rachmistrz II
352
59
03-02-2016
Wiadomość 156 z 573 (12 836 wyświetleń)

[ Edytowane ]

Obie aplikacje, ING i mBanku posiadają możliwość logowania za pomocą Face ID. Dodatkowo w aplikacji mBanku można ustawić automatyczne logowanie przez Face ID po uruchomieniu aplikacji, bez konieczności wciskania przycisku z ikonką "twarzy".

W sprawie braku Apple Pay w ING trudno napisać coś więcej czego nie napisali przedmówcy. Bardzo liczyłem, że ING tę funkcjonalność uruchomi, ponieważ jestem klientem od dawna i chciałbym być nim nadal. Niestety wiele na to wskazuje, że trzeba powoli myśleć o zmianie banku na dobre. Nie jest to żadne straszenie. ING da sobie radę beze mnie. Mimo wszystko jest mi szkoda. Brak jakiejś konkretnej informacji o możliwości wprowadzenia Apple Pay przez ING w niedalekiej przyszłości też nie pomaga. Gdyby Apple Pay w Polsce na start uruchomiło 2-3 banki, a wśród nich nie byłoby ING, to może byłbym to w stanie zrozumieć i wytłumaczyć sobie, że pewnie warunki wprowadzenia tej usługi były trudne do zaakceptowania przez większość banków. Ale Apple Pay uruchomiło 8 banków, a przynajmniej jeden kolejny zrobi to w trzecim kwartale 2018. I właśnie tego nie mogę zrozumieć, dlaczego wsród aż 8/9 banków nie ma ING. Szkoda Emotikon: Smutny

revil
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
4
1
20-06-2018
Wiadomość 157 z 573 (12 767 wyświetleń)

[ Edytowane ]
Jasne, ING bez nas sobie poradzi
Ale na wizerunku nowoczesnego banki straci
I trochę ludzi pożegna ten bank właśnie z tego powodu
Dzisiaj nie jest łatwo pozyskać wiernego klienta i tym bardziej powinni dbać o wiernych klientów
Ale jak widać tego nie przemyśleli

Pamietam ze Android Pay tez od razu w ING nie było ale szybko była deklaracja, ze wprowadzą
I wprowadzili

Teraz nie ma żadnego konkretu niestety
Dlatego jeszcze czekam do końca września
Odpowiedz
0 Lajków
viggen
Główny rachmistrz II
352
59
03-02-2016
Wiadomość 158 z 573 (12 732 wyświetleń)

Do kolegi post wyżej przeczytaj mój post który napisałem wcześniej informacje o gototowości do wprowadzenia ApplePay były oraz o zaawansowanych rozmowach ING z Apple w prawie internetowej a to co jest teraz to wynik robienia ludzi w wała że tak powiem. Zastanawiasz się dlaczego ING tak zrobił ja ci powiem jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze i na tym zakończę ten post. Sam muszę podzwonić i rozpoznać się w sytuacji gdzie przenieść swój rachunek bo niestety ING stacza się na dno przykre lecz prawdziwe.

Odpowiedz
0 Lajków
Adi
Adi
Doradca z ambicjami II
Doradca z ambicjami II icon
20
4
15-06-2018
Wiadomość 159 z 573 (12 716 wyświetleń)

[ Edytowane ]
A propos zachęcania nas do korzystania z BLIKa; bank zachęca to myśle sobie „dobra, podejmuje wyzwanie!”.
Chwilowo nie mam karty bo czekam na nową.
Stacja paliw BP.
Duża sieć od lat w Polsce.
Kraków. Nie centrum ale też żaden wygwizdów.
Podchodzę do kasy i mowię
„Poproszę płatność BLIKiem.”
„Nie oferujemy takiej możliwości.”
„Ale ja już zatankowałem i nie mam gotówki!”
„hmmm, gdzieś dalej jest bankomat, ale nie wiem czy można tam wypłacać w ten sposób...”
„#¥&@*}*%!?€”

Na szczęście był to bankomat euronetu.
Ciekawe ile prowizji pobrali bo o ile pamietam jakiś czas temu ING zerwało współpracę...

Więc tak... BLIK odpowiedzią na wszystko... Pewnie.
Odpowiedz
0 Lajków
MrSzubi
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
6
0
04-06-2018
Wiadomość 160 z 573 (12 709 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy