10-01-2017 19:58
Ja zazcołem od pakietu ostrożnego w tym roku. Przelewy miesiecznie po 50zł. Ciekawe ile bedzie po roku czy, na plusie czy na minusie . Nie licze kwoty uzbieranej z przelewów po50zł
10-01-2017 20:12
Pisalem o trenerze finasowym że się sprawdza w 100%, ale może warto założyć drugie konto jakieś bez karty i tam trzymać. Fajna rzecz, bo niektórzy i tak z konta oszczednosciowego nie wytrzymują i przelewają
26-01-2017 16:39 | Edytowano: 26-01-2017 16:43
Cześć oszczędni
wczoraj prowadziliśmy ciekawy webinar z @MarcinIwuć. Tutaj wrzuciliśmy 12 kroków do osiągnięcia finansowych celów i zapis wideo webinara. Na pewno Was zainspiruje do oszczędzania. Może jakieś noworoczne postanowienia? https://spolecznosc.ingbank.pl/-/Blog/Webinar-z-Marcinem-Iwuciem-i-poradnik-12-krok%C3%B3w-do-osi%C4...
30-01-2017 09:04 | Edytowano: 30-01-2017 09:05
trundo w tym kraju cokolwiek oszczędzac
31-01-2017 10:03
kuba22 pisze:
trundo w tym kraju cokolwiek oszczędzac
@kuba22 głowa do góry!
03-02-2017 09:40 – ostatnio edytowany 03-02-2017 11:08 przez KamilaC
No bardzo ciężko, naprawde.
15-02-2017 07:35
Może ktoś próbował wdrożyć System 6 słoików?
Polecam artykuł.
19-04-2017 16:25
Ja przed krachem zainwestowałem w akcje. No i pooooszło! Ale nie sprzedałem ich tak jak wielu gdy zaczęła się szerzyć panika. Trzymam nadal, a nawet w pewnym momencie dokupiłem gdy uznałem, że jazda w dół się skończyła. Dzięki temu nie dostałem aż tak po tyłku, ale straty nadal nie odrobiłem. Gdybym teraz się z tego wycofał byłbym na 0, albo nieco pod kreską... i sami wiecie ile lat w plecy, więc realna strata jest wyższa (nawet ze śmiesznym procentem 1% po tylu latach miałbym już sporo na plusie). Dlatego nadal trzymam. W innym banku niż ING.
Część oszczędności trzymam w lokatach w innym banku niż ING i ten wyżej. Lepsze oprocentowanie :-> Zastanawiam się, czy nie przeskoczyć tam z dalszą kwotą.
No i samo ING, ale tutaj też staram się nie przekombinować. Jest OKO, czasem założę OKO Bonus i tyle. Nie bawię się w jakieś Smart Savery i inne. Cenię sobie prostotę i przejrzystość jaką mi ona daje. Łatwiej ogarnąć co i jak. W wydatkach jestem raczej rozsądny, więc nawet specjalnie ich nie analizuję. Wydaję mniej niż zarabiam, czasem pozwolę sobie na jakieś większe szaleństwo, dzięki czemu jestem w stanie coś odłożyć.
Reasumując:
1. Wydaję mniej niż zarabiam.
2. Oszczędności dzielę i lokuję w różnych miejscach, oraz w różnych metodach oszczędzania - od bardzo ryzykownych, po mega bezpieczne. Im jestem starszy tym bardziej granicę przesuwam w kierunku metod bezpiecznych.
20-04-2017 08:28
No właśnie, oszczędzanie bez "kombinowania" (smarty).
OKO bonus bardzo pozytywna sprawa.
22-08-2017 22:50
Ja większość oszczędności trzymam na lokatach (z reguły takich na 6-9 miesięcy). W przeważającej liczbie banków oprocentowanie lokat jest lepsze niż kont oszczędnościowych; dodatkowym plusem lokat (dla osób które "mają problem" z utrzymaniem oszczędności), jest to, że z lokaty nie można "podbierać" pieniędzy a można ją jedynie zamknąć, co wiąże się oczywiście z utratą odsetek - stąd i większe "bezpieczeństwo" takich oszczędności.
Niestety aktualne oprocentowanie lokat w ING wygląda bardzo mizernie.
Dziękujemy za zgłoszenie. Przekazałem Twoje uwagi do odpowiedniego zespołu i to sprawdzimy.
08-11-2024Aplikacja nadal nie działa. Brak na stronie jakiejkolwiek informacji na ten temat. Niestety jestem coraz mniej zadowolony z tego banku.
08-11-2024Mieliśmy wczoraj problemy z działaniem aplikacji. Rozwiązaliśmy już je. Jeśli na Twoim koncie nie pojawiła się wpłata, napisz do nas na czacie, który w aplikacji znajdziesz na dole.
08-11-2024