19-06-2022 12:43
20-06-2022 11:33
Upewnij się proszę, czy na terminalu podczas płatności kartą akceptujesz transakcję w złotych czy w obcej walucie.
Prawdopodobnie otrzymujemy informację o płatności w złotych. Wtedy rozliczamy ją na koncie w złotych.
Tak się dzieje, gdy właściciel terminala proponuje przewalutowanie transakcji po swojej stronie, tzw. opcja Dynamic Currency Conversion.
Nie powinieneś wtedy tego akceptować tylko wskazać, że chcesz zapłacić za zakupy w walucie.
Ważne też, abyś na koncie walutowym miał wystarczającą kwotę na rozliczenie całej płatności kartą. W przeciwnym razie pobieramy całą kwotę z konta w złotych.
Transakcja zostaje przeliczona na PLN przez organizację płatniczą Visa. Pobieramy prowizję za przewalutowanie w wysokości 3% kwoty transakcji.
Więcej informacji o rozliczeniu płatności możemy dla Ciebie sprawdzić jak skontaktujesz się z nami telefonicznie 32 357 00 12 lub na czacie w Moim ING.
23-06-2022 11:43
Na terminalu podczas płatności kartą transakcja była w obcej walucie.
Na koncie walutowym miałam wystarczającą kwotę na rozliczenie całej płatności kartą.
24-06-2022 11:53
Aby to wyjaśnić proszę, napisz do nas na czacie w Moim ING. Czat znajdziesz po zalogowaniu do Mojego ING - na samym dole strony.
Możesz wypłacić pieniądze z IKZE wcześniej, jeśli zajdzie taka potrzeba. To tzw. zwrot. Pieniądze zwrócimy Ci, jeśli wypowiesz umowę o jego prowadzenie i nie spełniasz ustawowych warunków do wypłaty.
... 15-12-2025Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?
Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.
12-12-2025| Użytkownik | Liczba Lajków |
|---|---|
| 5 | |
| 4 | |
| 4 | |
| 3 | |
| 3 |