31-12-2019 17:46
31-12-2019 23:44
Chciałabym Ci pomóc, ale przez Społeczność nie mogę sprawdzić Twojej sytuacji. Dobrze, że zgłosiłaś już u nas reklamację. Na jej podstawie postaramy się jak najszybciej sprawdzić dany wpłatomat. Standardowy czas rozpatrzenia reklamacji, to 7 dni. Rozumiemy, że jest to stresująca sytuacja i brak dostępu do swoich pieniędzy jest sporym utrudnieniem, dlatego zawsze staramy się zakończyć reklamację jak najszybciej. Jeżeli możesz, to podaj mi numer swojej reklamacji. Przekażę prośbę o jej przyspieszenie do właściwego zespołu.
Każda sytuacja i reklamacja jest inna, dlatego trudno mi podać konkretne rozwiązanie. Zalecamy zawsze wpłacać pieniądze w mniejszych transzach. Wpłatomat/bankomat jest urządzeniem, dlatego może się zaciąć, przepełnić lub ulec awarii. Jeżeli zdarzy się sytuacja, że klient nie ma wpłaconych pieniędzy, to ważne, żeby w reklamacji podał jak największą ilości informacji np. datę, godzinę, kwotę wpłaty (z nominałami), lokalizację urządzenia. To pomaga nam wyjaśnić sprawę. Jeżeli po naszej analizie nie mamy informacji o wpłacie na określoną kwotę, to informujemy o tym klienta. Na rozpatrzoną reklamację klient zawsze może zgłosić odwołanie. Wtedy ponownie analizujemy sprawę. Jeżeli podtrzymujemy naszą decyzję i klient się z nią nie zgadza, to wtedy może zgłosić sprawę np. do Arbitra Bankowego, Rzecznika Finansowego.
01-01-2020 00:41
01-01-2020 06:21
Dziękuję za dodatkowe informacje. Przekazałam już zgłoszenie do odpowiedniego zespołu. Mam nadzieję, że Twoja sprawa szybko się wyjaśni.
02-01-2020 19:57
03-01-2020 16:24
Otrzymałam informację, że wysłaliśmy do Ciebie wiadomość w sprawie zgłoszenia. Proszę żebyś sprawdziła zakładkę Wiadomości w swojej bankowości internetowej. Mam nadzieję, że zakończyła się dla Ciebie pomyślnie
10-08-2020 22:22 | Edytowano: 10-08-2020 22:29
10-08-2020 22:57 | Edytowano: 10-08-2020 23:02
Można się też zastanowic nad złotymi sztabkami https://srebroizloto24.pl/kategoria-produktu/zloto/zlote-sztabki/
Jak tutaj
Od dłuższego już czasu zastanawiam się nad najmem długoterminowym samochodu. Raczej benzyna, chociaż biorę tez pod uwagę modele hybrydowe. 90% czasu poruszam się po mieście.
Na co zwrócić uwagę wybiera
Data wskazana podczas rejestracji reklamacji to maksymalny czas na odpowiedź, który musimy podać. Staramy się odpowiadać szybciej. Dodatkowo przekazałem do analityków prośbę o przyspieszenie decyzji r
... 11-12-2024Użytkownik | Liczba Lajków |
---|---|
1 | |
1 | |
1 |