Odpowiedz

Brak zaksięgowanej wpłaty- reklamacja

Witam, w dniu 25.12 wpłaciłam do bankomatu 23500zl. Zaksiegowano jedynie 13500. Natychmiast zlozylam reklamacje. Czas rozpatrzenia 17.01.23!!!! Proszę o natychmiastowy zwrot środków. Reklamacja nr 120224/122022
Odpowiedz
0 Lajków
marchewka
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
9
3
28-12-2022
Wiadomość 1 z 11 (8 018 wyświetleń)

Re: Brak zaksięgowanej wpłaty- reklamacja

Reklamacje rozpatrujemy najszybciej jak to możliwe. Termin podany przy zgłoszeniu jest terminem maksymalnym. 
Przekazaliśmy Twoją wiadomość do działu reklamacji z prośbą o przyspieszenie sprawy. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
546
122
04-09-2015
Wiadomość 2 z 11 (8 005 wyświetleń)

Pani Wioletto, problem polega na tym, że ja czekać nie moge ani dnia dłużej. Posiadam konto w Państwa banku od kilkunastu lat i uważam że taka sytuacja jest niesprawiedliwa. 10 tys przeznaczone na moje zobowiązania, które opłacić muszę dzisiaj. Proszę chociaż o warunkowe uznanie reklamacji!
Odpowiedz
0 Lajków
marchewka
Doradca z ambicjami I
9
3
28-12-2022
Wiadomość 3 z 11 (7 992 wyświetleń)

Chciałabym pomóc ale w tym miejscu nie mamy dostępu do szczegółów reklamacji. Nie mamy też podglądu do danych naszych klientów.
Przekazałam już prośbę do działu reklamacji z prośbą o przyspieszenie rozpatrzenia zgłoszenia. 
W przypadku wpłaty we wpłatomacie, urządzenie wydaje potwierdzenie wpłaty. Jeśli posiada Pani takie, może je Pani dodać do zarejestrowanego zgłoszenia. Jeśli robiła Pani kilka wpłat, najlepiej jakby każde z tych potwierdzeń dodała Pani do reklamacji. Taka opcja jest dostępna w Moim ING w zakładce Pomoc i kontakt - Zgłoś reklamację - Prześlij załącznik do reklamacji. W zgłoszeniu proszę powołać się na numer reklamacji oraz wskazać datę i godzinę nieudanej próby wpłaty.

Więcej szczegółów w temacie reklamacji możemy przekazać na naszej infolinii 32 357 00 69 lub na czacie w Moim ING. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
WiolettaS
Moderator
Moderator icon
546
122
04-09-2015
Wiadomość 4 z 11 (7 968 wyświetleń)

Pani Wioletto dokonywanych było kilka wpłat. 3500, 10 tys i 10 tys. 3500 wpłacone we wplatomacie w Józefowie zaksięgowane prawidłowo, 10 tys zaksięgowane w otwocku (mam potwierdzenie) i 10 tys w Owtocku bez potwierdzenia (po wpłaceniu pieniedzy pojawił się komunikat brak możliwości dokonywania wpłat.) Takie problemy powinny być rozwiązywane w 24 godziny.
Odpowiedz
0 Lajków
marchewka
Doradca z ambicjami I
9
3
28-12-2022
Wiadomość 5 z 11 (7 965 wyświetleń)

Proszę, skontaktuj się z naszymi specjalistami na infolinii, pod numerem 32 357 00 69 bądź na czacie po zalogowaniu w Moim ING. Tam specjaliści będą mogli dodać informacje do Twojego zgłoszenia. Tutaj nie mamy dostępu do systemów i nie możemy tego zrobić. 

**
Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie!
Odpowiedz
0 Lajków
KamilW
Moderator
Moderator icon
79
10
19-05-2022
Wiadomość 6 z 11 (7 951 wyświetleń)

Panie Kamilu, reklamacja została złożona prawidłowo. Jednak termin rozpatrzenia reklamacji do 17.01 jest nie do zakceptowania. To nie jest kwota 100zl tylko 10tys! Wydaje mi się że 3 dni to już jest długo. Jak wygląda analiza reklamacji przez analityków?
Odpowiedz
0 Lajków
marchewka
Doradca z ambicjami I
9
3
28-12-2022
Wiadomość 7 z 11 (7 938 wyświetleń)

W dalszym ciągu nie mam odpowiedzi.
marchewka
Doradca z ambicjami I
9
3
28-12-2022
Wiadomość 8 z 11 (7 856 wyświetleń)

Dzien dobry, kolejny dzień bez odpowiedzi
marchewka
Doradca z ambicjami I
9
3
28-12-2022
Wiadomość 9 z 11 (7 765 wyświetleń)

Kolejny dzień - brak informacji. Jakiejkolwiek pomocy. Nie wiadomo ile potrwa, najpóźniej do 17 stycznia. Skandal!

Bank czeka na "wyjaśnienia właściciela urządzenia". Szanowni Państwo, mnie jako klienta banku ING nie interesują Państwa wyjaśnienia z właścicielem urządzenia. Wpłatomat pobrał i nie zaksięgował dużej kwoty - nie z mojej winy! Takie reklamacje powinny być rozwiązywane natychmiastowo a nie w terminie 3 tygodni!!

marchewka
Doradca z ambicjami I
9
3
28-12-2022
Wiadomość 10 z 11 (7 462 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
OKO bonus - ile można mieć?

Cześć,

Ile można mieć kont oko bonus dla pojedynczego użytkownika?

Ile można mieć kont oko bonus dla konta małżeńskiego?

26-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

Czy coś się może zmieniło w tej kwestii?

24-12-2024
Re.: import przelewów split payment (MPP)

No właśnie nie jest to takie proste, bo ING Business nie jest dostępne dla JDG. Więc nawet jeśli ktośzdecyduje się płacić więcej, to nie musiałby najpierw się przekształcić w spółkę.

24-12-2024
Najbardziej pomocni użytkownicy