23-06-2020 18:41
24-06-2020 18:47
Przelewy walutowe docierają zwykle do 3 - 4 dni roboczych.
21-06-2022 18:23
23 maja 2022 wykonałam przelew do USA, oprócz 9,30 $ za przelew potrącono mi 22 $ za koszty obcego banku. Nigdy nie miałam takiej opłaty dodatkowej. Pisałam wiadomości o wyjaśnienie, jak również na czacie-nie dostałam żadnej odpowiedzi. Jestem oburzona, że nie dostałam wyjaśnienia co to za bank pośredniczący i dlaczego, nigdy, a kilka razy przelewałam dolary do USA , nie miałam takiej płatności. Wena
22-06-2022 19:38
Prosimy, skontaktuj się z nami na czacie po zalogowaniu do Mojego ING. Sprawdzimy dlaczego był wskazany bank pośredniczący. Jeśli specjalista nie będzie mógł tego zweryfikować w trakcie rozmowy przyjmie odpowiednie zgłoszenie. Dodam, że nie mamy wpływu na wysokość opłaty banku pośredniczącego
23-06-2022 10:08
No niestety ani asystent ani specjalista nie chce ze mną się użerać. I wiadoności pisałam i czatowałam i prosiłam specjalistę i nic.
23-06-2022 10:21
A fajnie. Asystent się odezwał-i to jego odpowiedz !!!
Znalezienie rozwiązania było czystą przyjemnością, zapraszam w przyszłości :-)
24-06-2022 10:36
Gdy realizujesz przelew walutowy, możesz wybrać opcję kosztów:
SHA - opłaty i prowizje dzielone są odpowiednio pomiędzy płatnika i odbiorcę
OUR - opłaty i prowizje pokrywane są wyłącznie przez płatnika
BEN - opłaty i prowizje pokrywane są wyłącznie przez odbiorcę.
Jeżeli wybierzesz opcję pokrycia kosztów przez siebie to wtedy koszty takiego banku odbiorcy i/lub banku pośredniczącego również obciążają wskazane konto, kiedy otrzymamy informację od banku odbiorcy/ banku pośredniczącego.
Wszystkie przelewy walutowe realizowane są przez banki pośredniczące (poza przelewami SEPA), czyli m. in. przelew w dolarach do USA. Bank pośredniczący to bank, który przekazuje przelew do banku odbiorcy, w przypadku gdy nasz bank nie posiada konta w banku odbiorcy. Jeśli nie wskazujesz banku pośredniczącego to system sam automatycznie wybiera najbardziej optymalną drogę płatności. Dodam, że jeżeli nie wskazujesz banku i system sam wybierze bank pośredniczący to nie ponosisz kosztów z tego tytułu po naszej stronie, ale jeśli bank pośredniczący pobiera opłatę to będziesz nią wtedy obciążona.
Powyższa rata brzmi jak informacja od laika dla laika.
Najem jest korzystniejszy finansowo na krótką metę. Płacisz za usługę korzystania z samochodu. Po zakończeniu najmu oddajesz auto i możesz wziąć n
... 29-01-2025Dzień dobry,
przez Społeczność nie mamy możliwości analizy tej sytuacji. Jest to ogólny kontakt.
Prosimy, napisz do nas na czacie w Moim ING od poniedziałku do piątku od 8:00 do 18:00. Specjalista od za