Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

zmiana pracy po podpisaniu umowy o kredyt

witam, 

niestety nie udało mi się znlaleźć podobnego wątku na forum dlatego tez pozwolilem  sobie rozpocząć temat.

mianowicie czy po uruchomieniu pierwszej transzy, a przed uruchomieniem kolejnych transz bank może poprosić o zaswiadczenie o zarobkach?

pytam, ponieważ czekam teraz na uruchomienie transzy nr 2 a dostałem lepiej płatną ofertę pracy. 

Czy w takim momencie zmiana pracy nie będzie przeszkodą? Dodam, że w załączniku nr 3 nie ma nic na temat tego ze takie zaświadczenie bedzie potrzebne przed uruchomieniem ktorejkolwiek z transz.

pozdrawiam serdecznie

Odpowiedz
0 Lajków
leos
Doradca z ambicjami I
Doradca z ambicjami I icon
1
0
20-05-2021
Wiadomość 1 z 5 (6 395 wyświetleń)

Re: zmiana pracy po podpisaniu umowy o kredyt

@leos Decyzję o przyznaniu kredytu podejmujemy na podstawie informacji zawartych we wniosku. Jeśli po otrzymaniu decyzji kredytowej zmieniasz pracę, nie musisz nas o tym informować.

***Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
DawidSz
Były moderator
Były moderator icon
225
48
26-11-2018
Wiadomość 2 z 5 (6 304 wyświetleń)

Doprecyzuję poprzednią wiadomość - o zaświadczenie o Twoich dochodach możemy poprosić Cię na każdym etapie trwania kredytu. Jednak nie jest to warunek do uruchomienia kolejnej transzy. 
Zgodnie z umową kredytową, powinieneś nas też poinformować o tym, że zmieniłeś pracodawcę. Przepraszam za wcześniejsze, ogólne informacje. 

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
MartaK
Były moderator
Były moderator icon
672
176
04-09-2015
Wiadomość 3 z 5 (6 105 wyświetleń)

Dzień dobry.
Po podpisaniu umowy kredytowej, przed uruchomieniem pierwszej transzy, bank może poprosić zaświadczenie o zarobkach klienta?
Czy może być to warunkiem uruchomienia?
Odpowiedz
0 Lajków
PanKierowca
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
12-09-2021
Wiadomość 4 z 5 (5 624 wyświetleń)

Dostarczenie nam zaświadczenia o dochodach nie może być warunkiem uruchomienia kolejnej transzy. Jednak o sam dokument możemy poprosić Cię w każdej chwili.

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
ElżbietaG
Moderator
Moderator icon
128
18
14-12-2020
Wiadomość 5 z 5 (5 559 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy