Kredyty hipoteczne

Odpowiedz

Re: zmiana oprocentowania ze zmiennego na stałe

A co pani powie na to, że po prawie miesiącu od złożenia wniosku o przejście na stałe oprocentowanie zadzwoniła do mnie pani z banku z prośbą o świadectwa pracy z poprzedniej firmy, moje i mojej żony?
I jeszcze jedno pytanie.
Ile czasu ma bank na rozpatrzenie wniosku? Bo pani z banku twierdzi że minimum jeden miesiąc. Niestety nie podała jaki jest czas maksymalny.
Odpowiedz
0 Lajków
Grzesiek1
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
05-07-2022
Wiadomość 11 z 14 (2 580 wyświetleń)

Na podstawie wstępnej weryfikacji, analityk może faktycznie poprosić o dodatkowe dokumenty potwierdzające dochody i obecną sytuację finansową.

Wnioski staramy się rozpatrywać najszybciej jak jest to możliwe, wiemy, że czas jest tutaj dla Was bardzo ważny. Nie jesteśmy jednak w stanie podać Ci maksymalnego terminu wydania naszej decyzji. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta
Odpowiedz
0 Lajków
AgnieszkaBin
Moderator
Moderator icon
804
174
04-09-2015
Wiadomość 12 z 14 (2 571 wyświetleń)

Proszę mi w takim razie wyjaśnić po co chcecie dodatkowe dokumenty potwierdzające moje wynagrodzenia (chociaż w świadectwie pracy nie ma podanego wynagrodzenia, a o to zostałem poproszony) skoro razem z żoną mamy konta w waszym banku od samego początku kredytu na które regularnie wpływają nasze wynagrodzenia ?
Bo jak dla mnie to jest ewidentne przeciąganie czasu i szukania pretekstu tylko po to aby odmówić zmiany kredytu na stałe oprocentowanie.
Odpowiedz
0 Lajków
Grzesiek1
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
2
0
05-07-2022
Wiadomość 13 z 14 (2 468 wyświetleń)

Skontaktuj się proszę w tej sprawie z doradcą, który przyjmował od Ciebie wniosek. Będzie mógł zweryfikować Twoją sytuację. Każdy taki wniosek to indywidualna ocena.

Jeśli podoba Ci się moja odpowiedź, daj mi lajka.
Jeśli odpowiedź Ci pomogła, zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Odpowiedz
0 Lajków
OlaM
Były moderator
Były moderator icon
81
13
26-05-2021
Wiadomość 14 z 14 (2 426 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Re: Czekanie na karte

Karta powinna przyjść do Ciebie w ciągu 8 dni roboczych. Jeśli jej nie otrzymałeś, skontaktuj się z nami przez czat w Moim ING. Sprawdzimy to.

16-07-2025
Re: Koniec oprocentowania stalego i przejście na zmienne

1. Możesz wystąpić z wnioskiem o podwyższenie raty – wymagane będzie do tego zbadanie zdolności kredytowej. Wniosek składa się w placówce - miejscu spotkań. Po pozytywnej decyzji będzie potrzebna kole

...

16-07-2025
Re: Zobaczenie danych kart platniczych w Moim ING

W aplikacji mobilnej nie udostępniamy pełnych danych kart. Pełne dane kart są dostępne tylko na jej fizycznej formie. Kart przedpłaconych dla klientów indywidualnych powyżej 13 roku życia nie można do

...

15-07-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy