Odpowiedz

Re.: brak decyzji ostatecznej

Witam, gdzie znajdę taką rubrykę? --> "analiza ostateczna"

Odpowiedz
0 Lajków
ciekawastotys
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
0
17-11-2020
Wiadomość 11 z 15 (4 069 wyświetleń)

[ Edytowane ]

@ciekawastotys, analiza ostateczna to etap wniosku kredytowego, o którym poczytasz klikając link poniżej (rozklikaj sobie szczegóły dla każdego etapu, żeby zobaczyć więcej informacji):

https://www.ing.pl/partner/hipoteka/proces-kredytowy 

albo znajdziesz ten etap sprawdzając status swojego wniosku kredytowego (numer wniosku uzyskasz u osoby u której składałeś wniosek lub na infolini

https://forms.ingbank.pl/statuswniosku 

m365
Zaprawiony analityk III
Zaprawiony analityk III icon
185
84
18-04-2020
Wiadomość 12 z 15 (3 986 wyświetleń)

Dziękuję za odpowiedź. Przyznam jednak, że nie do końca jasne są procedury banku. A na informacje czeka się bardzo długo - mam porównanie. 

Mam z kolei jeszcze jedno pytanie.
Dlaczego bank nie informuje klienta o tym, że operat został odrzucony? Według statusu naszego wniosku, na dzień dzisiejszy tj 18.11., jesteśmy wciąż na etapie "5. Podejmujemy decyzje". Skotaktowaliśmy się jednak z Doradcą Kredytowym, ponieważ niepokoił nas fakt, że obecnie według informacji dotyczących procesu kredytowego, ostateczne decyzje podejmowane są dla wniosków 12/13.
Dopiero po zainteresowaniu się doradcy bank udzielił łaskawie takiej informacji.

Odpowiedz
0 Lajków
ciekawastotys
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
0
17-11-2020
Wiadomość 13 z 15 (3 909 wyświetleń)

Dodam tylko, że nasz wniosek zmienił status na pkt 5 "podejmowanie decyzji" dn. 09.11.2020.

Odpowiedz
0 Lajków
ciekawastotys
Nowy w branży II
Nowy w branży II icon
3
0
17-11-2020
Wiadomość 14 z 15 (3 822 wyświetleń)

Re: Re.: brak decyzji ostatecznej

ciekawastotys Przykro mi, że nie otrzymałeś na czas informacji Emotikon: Smutny Na każdym etapie wniosku o jego szczegółach powinien poinformować Cię specjalista, u którego kompletowałeś dokumenty. On otrzymuje szczegóły od analityka kredytowego. 

-----------------
Moja odpowiedź Ci pomogła? Zaakceptuj ją jako rozwiązanie.
Jeśli chcesz szybciej uzyskać odpowiedź, zachęcamy Cię do kontaktu na czacie w Moim ING lub skorzystania z Wirtualnego Asystenta.
Odpowiedz
0 Lajków
IlonaU
Moderator
Moderator icon
1138
226
07-06-2017
Wiadomość 15 z 15 (3 731 wyświetleń)
Ostatnie wpisy na forum
Zamknięcie IKZE bez wpłat

Dzień dobry,
czy za zamknięcie IKZE przed upływem 12 miesięcy na które nie zostały dokonane żadne wpłaty zostanie pobrana prowizja za zwrot?

13-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Dziękujemy za opinię. Przekazałem ją do zespołu odpowiedzialnego za naszą bankowość.

12-12-2025
Re: Powrót do starego wyglądu bankowości - AKTUALNA TO STRZAŁ W KOLANO!

Witam,

Proszę o powiększenie pola tekstowego "Tytuł" oraz "Nazwa i adres odbiorcy", tak jak to było w starej wersji, a najlepiej umożliwienie opcji powrotu do starego interfejsu. Ten jest nieintuicyjny

...

12-12-2025
Najbardziej pomocni użytkownicy