12-03-2023 08:34
Cześć,
Mam pytanie odnośnie kredytu hipotecznego. Cgciałbym zmienić typ konta osobistego, obecne które mam jest "podpięte" pod kredyt hipoteczny.
Moje pytanie brzmi. Jesli otworze nowe konto osobiste w ING i będę chciał tam przenieść spłacany kredyt jak należy to zrobić? Czy konieczny jest notariusz? Czy wystarczy jakiś wniosek do banku?
13-03-2023 20:14
Taka zmiana wymaga wizyty w placówce bankowej i podpisania aneksu do umowy. Nie pobieramy żadnej dodatkowej opłaty za taką dyspozycję.
Skontaktuj się z naszymi doradcami hipotecznymi, którzy umówią Cię na podpisanie takiego aneksu. Możesz napisać do nas na czacie w Moje ING lub skontaktować się pod numerem 32 357 00 57.
17-07-2023 10:56
Dlaczego wprowadza Pani klientów w błąd?
Na Czacie ING uzyskałem informację, że podpisanie aneksu umożliwiającego taką zmianę nie jest bezpłatne, lecz kosztuje 200 zł.
17-07-2023 16:18
Dziękuję za zwrócenie uwagi i przepraszam, za mój błąd. Faktycznie za podpisanie takiego aneksu pobieramy prowizję - w wysokości 200 zł, wyjątkiem jest sytuacja związana ze śmiercią współkredytobiorcy.
Taki komunikat dostałam dzisiaj po nadpłacie kredytu hipotecznego , Dodam ,że wczoraj równiez zrobiłam nadpłatę i bez problemu skróciłam o 3 mc . Dzisiejsza nadpłata to równowartość dwóch rat kapitał
... 08-12-2023A jeszcze jedno. Ile jest rubryk w pismach urzędowych do podawania nr konta? Stosujemy tam spacje? Nie ulepszajcie na siłę tego, co nie potrzeba. Może PESEL też podzielicie?
08-12-2023Już myślałem, że nie będzie problemów, ale nie. Jak mówię lepsze jest wrogiem dobrego. Nie mogę poprawnie wpisać nr konta robiąć przelew. Zrobiliście podział na segmenty liczbowe. Dwie pierwsze, przer
... 08-12-2023