27-03-2020 14:59
Cześć,
tak jak mówisz, wnioski już się wyświetliły ale pokazuje się informacja: "Niestety nie możesz złożyć dyspozycji o zawieszenie kredytu/pożyczki. Mamy dla Ciebie inną propozycję" Co to oznacza?
Pani Marto - ING ?
27-03-2020 16:34
Powiedziałem, że nie ma i wyraźnie napisałem dlaczego...
NIE MA jeszcze wniosków dla klientów hipotecznych w obsłudze, dlatego wszystkim pisze, że ten produkt nie jest jeszcze obsługiwany.
27-03-2020 16:58 | Edytowano: 27-03-2020 17:07
Wniosek nie jest jeszcze dostępny, podobno od kwietnia. Ale pojawił się za to harmonogram. Jak widać, bank nie przeoczy żadnej okazji by zarobić na kredytobiorcy
Przy zawieszeniu spłat kapitału i odsetek, potem masz pełną ratę ale nie spłacasz kapitału tylko odsetki aż nie oddasz czego nie zapłaciłeś wcześniej
Mistrzostwo świata w zarabianiu Jeszcze jak by nawet rata wzrastała o 50 zł w okresie całego kredytu, ale nie, od razu trzeba oddać wszystko, byle zarobić jak najwięcej i od razu
27-03-2020 17:40
27-03-2020 17:45
27-03-2020 18:05 | Edytowano: 27-03-2020 18:07
To że "nie zapłacisz w trudnym okresie" zrozumiane zostało jako "nigdy nie zapłacisz" to niestety jest już kwestia interpretacji.
Przykro mi, ale nie do końca Was rozumiem - dostajecie możliwość rozluźnienia swojej sytuacji teraz, niektórzy nawet znacząco, ale jeszcze Wam mało ...? Rozumiem, że tak na prawdę nie chodzi w takim razie o dzisiejszą sytuację, ale żeby na fali sytuacji uzyskać jakąś dodatkową korzyść od Banku?
ING jest jednym z niewielu, którzy poszli w ścieżkę, że możesz w ogóle nie płacić przez 6 miesięcy (a nie karencja, w trakcie której płacisz tylko odsetki) jeśli masz trudną sytuację. A jak nie masz, to nic Ci się nie zmienia.
A co do komentarza o rządzących - Związek Banków Polskich to nie Rząd i to oni dali bankom tylko REKOMENDACJĘ, do której część banków się przychyliła, bo woli opóźnić spłatę niż mieć niewypłacalnego klienta. Przypomnę, że większość "prawa", które ma pomóc przedsiębiorcom w dzisiejszych warunkach, jest na razie ZAPREZENTOWANA, a nie WDROŻONA. I jeszcze się możemy dowiedzieć kto kogo przechytrzył w całej sytuacji .
27-03-2020 18:23 | Edytowano: 27-03-2020 18:25
Taką, że bank wykorzystuje sytuacje by mieć ekstra zysk, i to w moim zdaniem niefajny sposób od razu. Gdyby faktycznie chciał odciążyć kredytobiorcę (dla swojego własnego dobra również) zaproponowal by inne rozwiazania, np. możliwość rozłożenia tego w całym okresie kredytu.
Bank jak widać żadnej okazji do zarobku ekstra nie przegapi, przynajmniej patrząc na zaprezentowane rozwiązania.
I moim zdnaiem to na razie wygląda na cwaniactwo.
Szkoda, ale takie życie i pewnie się nic nie zmieni w tym magicznym rozwiązaniu. Zobaczymy w kwietniu
27-03-2020 18:25
27-03-2020 18:30
27-03-2020 18:53 | Edytowano: 27-03-2020 19:01
Ale to właśnie jest rozłożone na cały okres kredytowania ... więc w czym problem Tsuko?
Po okresie "wakacji" odsetki i kapitał, który powinieneś zapłacić w tym okresie, rozkładane są na cały pozostały czas trwania kredytu wydłużony o okres "wakacji". Nie płacisz zaraz po "wakacjach" n rat zaległych ...
U mnie też wydłużyli,przed chwilą zobaczyłem w aplikacji
04-11-2024